keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Making of piha-allas ja muuta pihakuvia

Eilen se sit aloitettiin.. piha-allasprojekti. Sää oli ehkä vähän turhan lämmin moiseen hommaan, mutta vanhempani tulivat avuksi, joten tämä viikko oli viimeinen mahdollinen ennen kuin isäni palaa töihin. Hommassa meni koko päivä, ja jäi vieläkin vähän vaiheeseen, mutta veemäisin vaihe on ehdottomasti nyt takana. Kuvasaldo päivästä oli aikas huono, oltiin niin työn touhussa, ettei kukaan malttanut kuvailla :)

Aluksi tehtiin altaaseen pohjatyöt, kärrättiin hiekkaa MUUTAMA kottikärryllinen... Sekosin laskuissa joskus 20 kuorman kohdalla..

Mietittiin eri toteutus vaihtoehtoja, mutta päädyttiin lopulta valamiseen, koska allas on suhteellisen isokokoinen.Lopulta päädyttiin tähän vaiheeseen..Reunoille kannetaan vielä jääärkyttävä määrä kiviä. Varmaankin puolen metrin alalta ympäriinsä. Lisäksi istutellaan kivikkokasveja ja ajattelin käydä ostamassa syksyksi muutaman tällaisen kivien sekaan.Meillä pihan laitto on vielä vaiheessa, nurmikkoa emme ole viitsineet vielä laittaa, koska lähiaikoina meille pitäisi tulla kaupungin viemäröinti, jolloin pihat joudutaan kaivamaan auki. Ensimmäisiä kukkia ollaan kuitenkin jo istutettu ja pihalla on todella paljon kauniita luonnon omia kukkia..


Emilia seurasi terassilta meidän touhua, välillä mummin, välillä minun sylissäni. Päässä mummin ja ukin tuliaishattu.


Mummi ja ukki toivat muitakin tuliaisia, Emilialle uuden Tutan puvun sekä mammalle cutrinin kiharanvirkistäjää..
Ollaan muuten viimeinkin saatu pihakalusteet..

Ei kommentteja: