Tänään ulkona sataa vettä ja ukkostaa. Viilentää kivasti, ja ajattelin et nyt viimein olisi hyvä päivä leipoa. Ennen Emilian syntymää olin erittäin innokas leipomaan. Lähes joka viikonloppu kokeilin jotain uutta reseptiä. Nyt olen kuitenkin ollut sen verta kipeä, ja aikaakaan ei ole ollut, että leipominen on jäänyt. Tänään siis kuitenkin innostuin. Päätin tehdä bravuurini, tiikerikakkua!
Kakkuun tulee:
300g voita
3 dl sokeria
4 munaa (5 jos tosi pieniä)
3 tl vaniliinisokeria
3 tl leivinjauhetta
4,5 dl vehnäjauhoa
kaakao-osioon
4-5 rkl kaakaota
4-5 rkl maitoa
Tiikerikakussa ensin vatkataan sokeri ja voi vaahdoksi..
Sekaan lisätään yksitellen munat ja vatkataan huolella..
Tämän jälkeen lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi
Tämän jälkeen seoksesta otetaan erikseen noin 1/3, johon lisätään kaakaojauhe ja maito
Sitten kasataan kakku vuokaan. Ensin perusmassaa, sitten kaakaoversiota kerros ja päälle jälleen perusmassaa. Paistetaan noin tunti 175 astetta keskitasolla.
Uunista ottamisen jälkeen annetaan jäähtyä, ennen kuin kakku kumotaan.
Sit syödään järkkyhyvää tiikerikakkua. Meillä tarjoillaan pursotinkerman kera. NAM!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti