perjantai 16. heinäkuuta 2010

Leipomispäivä

Tänään ulkona sataa vettä ja ukkostaa. Viilentää kivasti, ja ajattelin et nyt viimein olisi hyvä päivä leipoa. Ennen Emilian syntymää olin erittäin innokas leipomaan. Lähes joka viikonloppu kokeilin jotain uutta reseptiä. Nyt olen kuitenkin ollut sen verta kipeä, ja aikaakaan ei ole ollut, että leipominen on jäänyt. Tänään siis kuitenkin innostuin. Päätin tehdä bravuurini, tiikerikakkua!

Kakkuun tulee:

300g voita
3 dl sokeria
4 munaa (5 jos tosi pieniä)
3 tl vaniliinisokeria
3 tl leivinjauhetta
4,5 dl vehnäjauhoa

kaakao-osioon

4-5 rkl kaakaota
4-5 rkl maitoa

Tiikerikakussa ensin vatkataan sokeri ja voi vaahdoksi..
Image and video hosting by TinyPic
Sekaan lisätään yksitellen munat ja vatkataan huolella..
Image and video hosting by TinyPic
Tämän jälkeen lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi
Image and video hosting by TinyPic
Tämän jälkeen seoksesta otetaan erikseen noin 1/3, johon lisätään kaakaojauhe ja maito
Image and video hosting by TinyPic
Sitten kasataan kakku vuokaan. Ensin perusmassaa, sitten kaakaoversiota kerros ja päälle jälleen perusmassaa. Paistetaan noin tunti 175 astetta keskitasolla.
Image and video hosting by TinyPic
Uunista ottamisen jälkeen annetaan jäähtyä, ennen kuin kakku kumotaan.
Image and video hosting by TinyPic
Sit syödään järkkyhyvää tiikerikakkua. Meillä tarjoillaan pursotinkerman kera. NAM!
Image and video hosting by TinyPic

Ei kommentteja: