tiistai 13. heinäkuuta 2010

Liikaa hellettä?

Kesällä on ihanaa kun aurinko paistaa ja on lämmintä, mutta 30 astetta kosteaa kuumuutta taitaa sittenkin olla liikaa. Tunkkainen kuumuus laukaisi eilen pitkästä aikaa järkyttävän migreenikohtauksen, yö meni kolmeen asti pyöriessä järkyttävässä tuskassa ja yrjötessä. Olo jatkui vielä tänä aamuna ja kun sain Emilian aamulla päikkäreille, menin itsekin nukkumaan. Olo helpotti hieman. Mies hoiti Emiliaa lähes koko päivän, jotta sain levätä. Nyt on jo parempi olo, vaik vielä migreenin rippeet ovat jäljellä.

Kuumuus vaikuttaa myös neitiin, meillä on kiukuttu huomattavasti enemmän ja yöllä herätään kolmesti, ennen riitti kun syötti vain neidin kerran yön aikana.

Eläimillä on myös todella vaikeaa kuumuudessa. Koira käy oma-aloitteisesti uimassa takapihalla olevassa syvässä ojassa, kissat läähättävät terassilla tai sisällä tuskissaan.

Image and video hosting by TinyPic

Luin jostain vinkin, että koiraa voisi yrittää "jäähdyttää" laittamalla kostean pyyhkeen selkään. Ajattelin, että ylivilkas koiramme heivaa pyyhkeen sekunnissa selästä, mutta se tuntui nauttivan olostaan ja kuljeksi koko illan viltti selässään

Image and video hosting by TinyPic

Meillä aikuisilla on siis siinä mielessä helppoa, että voimme käydä kylmässä suihkussa jne.. helpottaaksemme oloa. Se aikaisemmin mainitsemani garnierin sellulliittivoide on ihana viilennys ja näiden helteiden aikana on tehnyt kyllä mieli pelkän arsen sijaan käyttää sitä koko kehoon :D

Emilia on muuten "oppinut" uuden asian. Nykyään kaikki esineet pysyvät jo hienosti kädessä ja uusi trendi on se, että kaikki pitää työntää suuhun :)

Image and video hosting by TinyPic

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin, hyvää yötä!

1 kommentti:

birdiebabe kirjoitti...

No kyllä nyt alkaa helteily riittämään. Kun ikkunoiden yöllä auki pitäminenkään ei auta enää mitään. Aamulla on koko kämpässä sama tunkkanen kostea ja kuuma. Ja täällä myös erittäin kiukkuinen 1v8kk tyttö. Muutaman päivän näitä pitäisi enää kestää,onneksi!