maanantai 22. helmikuuta 2010

Leivontaa..

Viikonloppuna tuli todellakin pitkästä aikaa leivottua ja kuten aikaisemmin mainitsin, niin laskiaispullia ja kinkkukierteitä tuli tehtyä. Kinkkukierteiden reseptin löysin joskus herkkukirpun blogista ja muuttelin sitä hieman. Ihan älyttömän hyvää ja nopeeta. Kierteisiin tarvitsee:

Lehtitaikinalevyjä
Pussi kinkkusuikaleita
200g tuorejuustoa (Itse käytän valkosipulituorejuustoa)
Lisäks voi laittaa juustoraastetta


Lehtitaikinalevyjä kaulitaan vähän pidemmäksi, leventää ei tarvii. Sit tuorejuustosta ja kinkkusuikaleista sekoitettu täyte levitetään koko levylle ja rullataan. Rullasta leikataan kolme kierrettä. Sit vaan pellille, voidellaan munalla ja ite laitan viel juustoraastetta päälle. Uuniin 225 astetta, n 10-15min.



Lisäks tuli tehtyä ihan perus laskiaispullia. Eli vehnäpullaohje ja väliin hilloa ja kermaa. Hillona tykkään käyttää Saarioisten mansikka-vaniljahilloa, koska tykkään tosi paljon vaniljan mausta :) Tos hillos se maistuu kivasti!



Tänään iski tekemisen puute, joten purin yhden vanhan poolotunikan/mekon, josta ajattelin piirtää kaavat ja ommella jonkun kivan villamekon. Tilasinkin kangastukusta kankaita´, joten loppuviikosta pääsee ompelemaan toivon mukaan.

Ei kommentteja: