torstai 24. maaliskuuta 2011

Kukkien keväthuolto

KEväällä yleensä vaihdan lähes kaikkiin kukkiin mullat. Suurin osa kukista alkoi jo nuupahtamaan, joten tällä viikolla olen saanut aikaiseksi vaihtaa kasvit isompiin ruukkuihin ja tuoreeseen multaan. Kaikista kärsinein kasveista (osaksi myös kiitos tästä kissoille...) oli bonsaipuu. Bonsille pitäisi olla mielellään hyvin salaojitettu ruukku, koska vesi ei saisi jäädä seisomaan ruukkuun. Vanha ruukku oli erittäin huono bonsaille, joten vaihdoin sen samalla keraamiseen ruukkuun, johon särjin pohjalle vanhan ruukun, jotta sain aikaiseksi kunnon salaojitukset. Tänään huomasin, että kasvit heräilevät päivä päivältä enemmän henkiin ja piristyvät kohti kevättä.

Image and video hosting by TinyPic

Eiliseltä kauppareissulta kiikutin kotiin kevään ensimmäiset narsissit. Kukat olivat auenneet yön aikana ja aamulla meitä odotti ihanat keltaiset kukat. Ei varmaan ole mitään keväisempää, kuin keltaiset narsissit!

Image and video hosting by TinyPic

Ulkona paistaa lämpimästi aurinko (vaikka yöllä satoikin järkyttävän paljon lunta), mutta meidän kissoja taitaa palella, kun Tipsu-neiti oli piiloutunut villapaidan sisään. JA neiti tietysti heti kurkistamassa.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Tänään aloitellaan siivoushommia viikonloppua varten. Neidin synttäreitä juhlitaan koko viikonloppu, ensimmäiset vieraat käyvät jo huomenna. Eli kiireinen viikonloppu edessä. Ja maanantaina pitää pyörähtää töissäkin :) Mutta nyt siivoushommiin!

1 kommentti:

Venus kirjoitti...

Aivan ihanat, kevään keltaiset narsissit!