torstai 24. maaliskuuta 2011

Kukkien keväthuolto

KEväällä yleensä vaihdan lähes kaikkiin kukkiin mullat. Suurin osa kukista alkoi jo nuupahtamaan, joten tällä viikolla olen saanut aikaiseksi vaihtaa kasvit isompiin ruukkuihin ja tuoreeseen multaan. Kaikista kärsinein kasveista (osaksi myös kiitos tästä kissoille...) oli bonsaipuu. Bonsille pitäisi olla mielellään hyvin salaojitettu ruukku, koska vesi ei saisi jäädä seisomaan ruukkuun. Vanha ruukku oli erittäin huono bonsaille, joten vaihdoin sen samalla keraamiseen ruukkuun, johon särjin pohjalle vanhan ruukun, jotta sain aikaiseksi kunnon salaojitukset. Tänään huomasin, että kasvit heräilevät päivä päivältä enemmän henkiin ja piristyvät kohti kevättä.

Image and video hosting by TinyPic

Eiliseltä kauppareissulta kiikutin kotiin kevään ensimmäiset narsissit. Kukat olivat auenneet yön aikana ja aamulla meitä odotti ihanat keltaiset kukat. Ei varmaan ole mitään keväisempää, kuin keltaiset narsissit!

Image and video hosting by TinyPic

Ulkona paistaa lämpimästi aurinko (vaikka yöllä satoikin järkyttävän paljon lunta), mutta meidän kissoja taitaa palella, kun Tipsu-neiti oli piiloutunut villapaidan sisään. JA neiti tietysti heti kurkistamassa.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Tänään aloitellaan siivoushommia viikonloppua varten. Neidin synttäreitä juhlitaan koko viikonloppu, ensimmäiset vieraat käyvät jo huomenna. Eli kiireinen viikonloppu edessä. Ja maanantaina pitää pyörähtää töissäkin :) Mutta nyt siivoushommiin!

keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Neiti yks vee ja isi vähän enemmän

Neidillä on tänään syntymäpäivät ja niin on neidin isilläkin :) Eli tuplasynttärit! Juhlia vietetään viikonloppuna, tänään vaan vähän mässäillään. Neidin lahjakin annetaan vasta viikonloppuna. Tänään synttärisankari sai ekan lahjan, uuden kesätakin. Sitä testattiin aamulla samalla kun ajeltiin kärryllä ympäri mökkiä. Välillä vaan pysähdyttiin äidille poseeraamaan. Takki on aivan ihana, merkkiä ladybird.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Neiti on päiväunilla ja isi nukkuu vielä yövuoron jälkeen, joten tän mamman pitäis varmaan lähtee miettii päivän leivonnaisia.

tiistai 22. maaliskuuta 2011

Kyytiä karvoille

Kun perheessä on kolme kissaa ja pitkäkarvainen koira, joka tuntuu jatkuvasti uusivan turkkiaan, karvaa kertyy nurkkiin järkyttävät tupot. Kissat nukkuvat sohvassa, joten sohva on täynnä pientä karvaa. Lisäksi ryijymatto tuntuu imevät itseensä kaikki karvat parin metrin säteeltä. Olen laiska joka päivä raahaamaan imuria kodinhoitohuoneesta, joten meille hankittiin ergorapido!

Image and video hosting by TinyPic

Ja kuinka kätevä se onkaan! Tuttavat kehuivat imuria paljon, joten tilasin kyseisen laitteen Hobbyhallin alesta. Imuri on kevyt ja sillä saa nopeasti joka päivä hurautettua olohuoneesta ja keittiöstä karvat ja roskat. Olin aika järkyttynyt tyhjentäessäni imurin roskasäiliötä, kuinka paljon oikeesti sitä karvaa kertyy. Vaikka imuroin joka päivä, joskus huristelen rapidolla jopa parikin kertaa päivässä, on karvaa jo ehtinyt kertyä.

Hauska ominaisuus rapidossa on ajovalot. Saa kätevästi hämäristäkin paikoista, kuten pöydän tai sängyn alta. Lisäksi Emilialle on viihdettä kun se konttaa hirveetä kyytiä valojen perässä!

Image and video hosting by TinyPic

Toinen kätevä ominaisuus on imurin varressa oleva rikkaimuri. Sillä huristelen pöydiltä leivänmurut ja leivinuunista luukun edustan. Lisäksi ahtaammat paikat kuten tv-tason taukset on kätevä ottaa pienellä imurilla.

Image and video hosting by TinyPic

Minulla on kohta edessä töihin palaaminen, joten töiden jälkeen rapido varmaan on viikolla erittäin kätevä. Pikapuhdasta tulee vartissa ja viikkosiivous tehdään miehen kanssa sitten lauantaisin tai sunnuntaisin, jolloin mies kantaa matot ulos ja imuroidaan ja luututaan lattiat. Suosittelen ehdottomasti :)

maanantai 21. maaliskuuta 2011

askelia..

Emilia sai lahjaksi taaperokärryn, joka otettiin eilen kovaan käyttöön. Aiemmin ei vielä neiti oikein päässyt kärryn kanssa eteenpäin, mutta eilen kiidettiin sitten monta kertaa olohuoneen päästä päähän. Neiti aina täräytti kärryn seinään ja äidin piti käydä kääntämässä, jotta päästiin taas huoneen toiseen päähän. Naurettiin miehen kanssa vedet silmissä, kun neiti kikatti ja taapersi kauheeta vauhtia. Eli näin kävelee Emilia :D Kuvassa vielä ensimmäiset, hieman hitaammat, harjoituskierrokset menossa.


torstai 17. maaliskuuta 2011

Äidin pikku apulainen

Sen jälkeen kun neiti alkoi nousta ylös ja liikkumaan enemmän, on äiti saanut itselleen pikkuapulaisen. Päivän aikana touhutaan paljon kotihommia ja neiti on tietysti innokkaana kaikessa auttamassa. Mieleisin homma on astiapesukoneen tyhjentäminen tai täyttäminen. Jos Emilia on toisessa huoneessa ja kuulee, että kone aukaistaan, lähdetään kiljuen kohti keittiötä.

Image and video hosting by TinyPic

Leipoessa neiti pitelee innokkaasti pullasutia ja ojentaa sen aina tarvittaessa :D

Image and video hosting by TinyPic

Keittiössä myös uuni on alkanut herättää neidin huomion. Nappuloita painellaan, mutta onneksi kyseisestä nappulasta ei saa mitään aikaiseksi. Uunissa on onneksi erittäin kätevät sisälle työnnettävät nappulat, joten neiti ei voi saada uunia päälle.

Image and video hosting by TinyPic

Neiti on innokas apu myös siivotessa. Kauheeta vauhtia kontataan imurin perässä ja hauskinta on tuulettaa tukkaa ulostuloilmassa. Eilen kuului kauhea kikatus kun neiti istui imurin takana ja tukka lepatti tuulessa :D Ihmettelin kovasti ja kirosin kun imurista tuntui koko ajan loppuvan johto.. No selitys tähän löytyi varsin nopeasti..

Image and video hosting by TinyPic

Että sellainen apulainen :) Joensuussa on aivan ihana ilma! Vaikka äitiä vähän väsyttää viime öisen valvomisen jälkeen, lähdetään me lenkille kunhan neiti herää ja syödään. Sitä ennen mamma ottaa taas mallia meidän Tikrusta!

Image and video hosting by TinyPic

Ihanaa aurinkoista päivää kaikille!

maanantai 14. maaliskuuta 2011

Olohuoneen uudet kuviot

Olohuoneessa lienee tapahtunut suurin muutos, kun innostuin laittelemaan kevättä ja uusia kuoseja. Ennen olohuoneessa oli tummanharmaat lamelliverhot, joihin totaalisesti kyllästyin. Ne olivat erittäin kätevät, koska katsomme paljon elokuvia ja huone oli helppo saada pimeäksi, mutta nyt keväällä totesin, että ne ovat ihan tylsät ja ankeat. Oli ihan pakko saada jotain raikkaampaa :) Eilen kannoin koko talon matot pihalle ja samalla innostuin testailemaan eri mattoja eri huoneisiin. Lopuksi päädyin vaihtamaan neidin huoneessa olleen ruskean maton olohuoneeseen. Istuinrahit ovat erittäin käteviä, niihin mahtuu kaikki neidin lelut piiloon.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Jotexilta löytyi ihana keväinen kangas, jota nyt löytyy verhoista sekä sohvatyynyistä. Samaa kangasta ovat myös ruokailutilan paneeliverhot.

Image and video hosting by TinyPic

Neiti oli ahkerasti apuna siivoamisessa. Muun muassa oli erittäin tärkeää pitää imurin johdosta kiinni ja tottakai vahtia, ettei kukaan vie mattoja terassin kaiteelta :)

Image and video hosting by TinyPic

Entinen harmaa matto siirtyi keittiöön ja keittiöstä onkin tulossa uusia kuvia, kunhan lähiaikoina teemme loput sisustushankinnat, muun muassa kauan kaivatut baarijakkarat. Kovasti pitäisi alkaa ensi viikon kekkereitäkin suunnitelemaan, neiti täyttää 1 vee :)

keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Ulkoilupäivä

Mammalla alkaa olla lääkitys viimeinkin kohdallaan, joten viime päivinä on touhuttu varmaan enemmän kuin koko viime kuukauteen. Viikonloppuna käväisin auttamassa töissa ja kotona olen saanut tehtyä rästihommia. Viikonloppuna aloitin kirpparipöydän ja se täytyisi käydä tyhjentämässä lauantaina. Eilen kävin viemässä lisää tavaraa ja oli kiva huomata, että lauantaina tuskin tarvitsee säkkitolkulla kantaa tavaraa takaisin.

Tänään pitkästä aikaa ulkoistauduttiin neidin kanssa aurinkoon ja oli kiva käydä ihan oikeasti lenkillä. Hauskaa oli ja neiti katseli innoissaan keväisiä maisemia. Tuuli oli aika kova, mutta se ei menoa haitannut.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Koiraa en uskaltanut liukkaiden kelien takia ottaa mukaan, mutta kotiin palattua vietettiin aikaa myös herran kanssa pihalla. Roni kävi tietenkin heti tarkistamassa, että neiti on kyydissä.

Image and video hosting by TinyPic

Kotona sitten keiteltiin mammalle kahvit ja maisteltiin tiikerikakkua. Huomenna mennään varmasti uudestaan jos kelit pysyy yhtä ihanina!

maanantai 7. maaliskuuta 2011

Makuuhuoneen uudet kuosit

Tänään sain räpsittyä kuvia makuuhuoneestamme, jonne myöskin on laitettu keväisempää ilmettä. Hieman on vielä kesken, varmaan sitten viimeistellään, kunhan neiti jossain vaiheessa muuttaa omaan huoneeseen. Lisäksi kevään aikana hankitaan myös kaihtimet, koska mies on kolmivuorotyössa ja huone pitää päivälläkin saada hämäräksi.

Päävärit huoneessa ovat nyt vihreä ja valkoinen.

Image and video hosting by TinyPic

Lattialle löytyi ellokselta ihanan pehmeä talja. Ja sängyn päälle myös valkoista karvaista torkkupeittoa. Sängynpeitto ja torkkupeitto ovat molemmat jotexilta.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Verhoiksi raikasta vaaleaa ja vihreää kuviota. Koristetyynyt odottavat vielä sisätyynyjä. Tykkään kovasti uudesta ilmeestä ja huone raikastui kerralla erittäin paljon.

Image and video hosting by TinyPic

Kunhan neiti muuttaa omaan huoneeseen, olisi kiva laittaa sängyn paikalle esimerkiksi pieni lukutuoli ja jalkavalaisin. Valkoista tietenkin. Esimerkiksi ikean sivuilta löytyi kaksi aivan ihanaa vaihtoehtoa. Erityisesti pidän tuosta kuviollisesta vaihtoehdosta.

Image and video hosting by TinyPic