lauantai 30. tammikuuta 2010

Ompelupäivä

Tänään on ollut ompelu- ja siivouspäivä. Aamulla aikaseen ylös ja leikkasin kankaat vaippaa varten. Tarkoituksena oli kokeilla ns yhden koon taskuvaipan ompelua ja kaavat sain moiseen osoitteesta http://vaippakaavat.blogspot.com/. Ulkokankaana käytin veluuria ja sisäkankaana kuivaliina neulosta. Lisäimuja olen ommellut muun muassa bambuhamppufleecestä. Lopputulokseen olin ihan tyytyväinen.TODELLA vähän ommelleena aikaa minulla meni moiseen vaippaan noin 1,5 tuntia. Aikaa tuntui menevän jo siihen, että harjoittelin uuden koneen käyttöä ja olen muutenkin siis ommellut viimeksi yläasteella käsityön tunneilla ja silloin olin tosi surkea :D Nyt kovasti yritetään opetella taas ja intoa ainakin löytyy. Illalla leikkelin sitten kankaita, jotta pääsen huomenna suoraan aamulla taas ompelemaan. Kauheesti ei päivän aikana jaksa ommella kun istuminen(kin) käy selkään.Huomisen kankaat ovat, kosteussulkukangas on br pul-kangasta ja sisäkangas oli jotain bambuhamppua. Kaikki käyttämäni kankaat ovat tilattu joko www.myllymuksut.com tai www.kestovaippakauppa.com.

Todella tyytyväinen olin uuteen koneeseeni, joka siis evan jubilee 8350 malli. Sen lisäksi, että toimii hyvin, on myös suloisen näköinen! Odotan kyl innolla et saan sen oman ompelupöydän ja huoneen omille jutuilleni. Tällä hetkellä ompelen keittiön pöydällä..Sain äidiltäni aivan ihastuttavat hahtuvapöksyt, joihin mahdollisesti huovutan joitakin kuvia. Tuleepahan sekin kokeiltua!Innostuin myös tuunaamaan vanhan koristemaljakon. Ostin joskus ellokselta kahden kappaleen paketin muovisia koristeheiniä, jotka oli liimattu lasikippoon. Perheessämme on kolme kissaa, joten voi vaan olettaa et heinät oli napsittu pureskella järkyn näköiseksi suht nopeesti. Mieheni repi siis liimatut ruohot irti ja täytin jääneet lasikipot koristekivillä ja tuikuilla.Huomenna jatkuu siis ompeluprojekti. Uusimmassa käsityölehdessä oli kaavat legginssejä varten, joten taidan joku päivä kokeilla, kunhan jaksan kaupungilta käydä hakemassa kankaita.

3 kommenttia:

Sannikka kirjoitti...

Aivan ihanat hahtuvat <3

Tuo vaippa näyttää todella hyvältä. Ja usko pois 1,5h ei ole niin pitkä aika kun luulisi. Välillä huomaan itse että olen ommellut yhtä vaippaa tunnin ja vielä on pahasti kesken : D

Mama kirjoitti...

Hahtuvat on kyllä tosi ihanat, äidille iso kiitos niistä ja lisää on kuulemma valmistumassa!

Välillä tuskailin, että miten saan aikani kulumaan mammavapaalla (tai käytännössä olen ollut töistä pois marraskuusta selän takia), niin ompelukoneella istuminen kyl on mahtava ajanviete. Aika kuluu huomaamatta ja saa jotain aikaiseksi ihan itse. Eli ihan täysin koukussa olen tsi-vaippoihin ja muihinkin ompeluksiin!

Annika kirjoitti...

Ompelu on kivaa ajanvietettä loppuraskauden aikaan, ettei käy aika odotellessa pitkäksi. Stressiä ei kuitenkaan kannata ottaa, vauvan kanssa pystyy ompelemaan ihan yhtä hyvin. Muistelen itse haikeana aikoja, kun poika makaili äitiyspakkauslaatikossa vieressä kun ompelin.. Nyt ehtii tehdä noin miljoona pahuutta sillä välin kun saan yhden sauman ommeltua. :) Kestovaippajuttuja löytyy minunkin blogistani muiden käsitöiden ohella ja vinkkejä kannattaa aina kysellä!