sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Kukkaloistoa

Tänään olen ahkerasti shoppaillut, kukkia nimittäin. Lähinnä laitamme ison perennan piha-altaan ympärille sekä etupihalle. Ainakin nyt aluksi.

Olen pitkään selaillut eri kukkavaihtoehtoja netistä sekä tietysti pihansuunnittelukurssilla käytiin läpi erilaisia istutusvaihtoehtoja. Itse tykkään sinisistä, liloista ja valkeista kukista. Esimerkiksi keltaisista kukista en pidä ollenkaan. Pidän erityisesti kivikkokasveista sekä havukasveista. Yllättävän paljon kuitenkin valitsin kukkivia kukkia :) Pitäähän sitä jotain kukkaloistoa pihaan saada. Tällaisiin sitten päädyin..

Eli altaan taakse korkeimmat kasvit, eli tässä tapauksessa kurjenmiekat, jotka kasvavat muistaakseni jopa metrin korkeiksi. Lisäksi sekaan punaista hurmesilkkiheinää antamaan väriä. Tykkään kurjenmiekoissa heinämäisyydestä joka sopii vesiaiheeseen.

Image and video hosting by TinyPic

Ihastuin myös korkeisiin liljoihin ja löysin niistä muutaman mieleisen väriyhdistelmän.

Image and video hosting by TinyPic

Lisäksi halusin matalia perennoja/kivikkokasveja, joihin tuleekin sitten jo vähän väriä. Prismasta täytyy käydä ostamassa vielä maksaruohoa kivikkoon, jossa taitaapi olla punertavat kukat. Sinisinä kukkina italiankello ja turkinkaihonkukka. Turkinkaihonkukkaa meinasin osan laittaa myös piharuukkuun.

Image and video hosting by TinyPic

Piharuukkuihin tilasin myös kätevän valmispaketin, johon kuuluu aikaisemmin mainittua hurmesilkkiheinää, kuunliljaa ja keijunkukkaa. Vaikken punaisista kasveista välitäkään, ihastuin täysin tähän syysleimuun piparminttumixiin. Mietin laittaisinko pienen säväyksen myös altaan ympärille turkinkaihonkukan sekaan, jossa lehtien kuvio on samanlainen.

Image and video hosting by TinyPic

Sellaisia suunnitelmia tänään. Sadepäivänä ehtii pohtia :) Huomenna taas töihin, kaksi työpäivää, sit pari vapaata, sit taas kaksi työpäivää ja kolme viikkoa lomaa!

Kaikki kuvat lainattu Viherpeukaloiden sivulta

perjantai 27. toukokuuta 2011

Parturipäivää ja pöperöä

Neidillä kasvaa hiukset ihan järkyttävää tahtia! Napsaistaan aina etutukkaa, kun alkaa tulla silmille ja eilen oli taas parturointipäivä. Onnistuuko kukaan leikkaamaan pikkuisten otsatukkaa suoraan?! Meidän neiti näyttää nyt sitten tältä :D

Image and video hosting by TinyPic

Neidistä on tullut ruuan suhteen vähän nirso. Kuten kuvasta näkyy, kädet täytyy työntää täyteen tavaraa, jottei lusikka lennä takaseinään! Välillä syödään tosi reippaasti, välillä syleksitään kaikki pois. Aamupuuro alkaa pikkuhiljaa maistumaan ja tänään kokeiltiin jo samaa puuroa kuin äidillekin. Suht hyvin meni, jos sotkee sekaan marjasosetta, niin maistuu ehkä vähän paremmin.


Neiti on oppinut uuden taidon, josta äiti on ihan kauhuissan. Neiti nimittäin kiipeää itse sänkyyn ja kerran on päässyt sohvaankin. Sitten juostaan ympäri sänkyä. Onneksi sohvaan vielä vasta yritetään nousta.

Image and video hosting by TinyPic

Viikko on mennyt nopeasti, koska olen ollut sairaslomalla selän takia. Helpottanut on. Tällä viikolla olen viimeinkin saanut aikaiseksi tehtyä kaikki rästihommat koneella, eli laittanut tarjouspyyntöjä pihamateriaaleista, laittanut viestiä keittiöfirmaan, että tarvitsemme kodinhoitohuoneeseen kaapistoja lisää jne jne. Tänään käytiin tutustumassa myös neidin tulevaan hoitopaikkaan, tykättiin kovasti! Kivoja hoitajia ja lisäksi koko päiväkoti remontoidaan kesän aikana, joten neiti saa syksyllä astella uudistuneisiin tiloihin. Huomenna ohjelmassa paaaaljon pihan siivousta ja ehkä vähän halkohommia, joten ehkä vähitellen tää mamma vetäytyy nukkumaan. Lopuksi superhellyyttävä kuva meidän karvaisista vauvoista :) Hyvää viikonloppua kaikille!

Image and video hosting by TinyPic

maanantai 23. toukokuuta 2011

Päivitystä olohuoneeseen

Kuten aikaisemmin totesin, olohuoneesta tv-taso meni totaalisesti rikki. Nyt sitten ollaan katseltu uutta ja ollaan vahvasti kääntymässä Ikean Bestå-sarjan puoleen. Plussaa suht ehdullinen hinta sekä pidän erityisesti mahdollisuudesta laajentaa sarjaa, mikäli joskus olisi tarvetta. Olohuoneeseen kaipaan myös uuden maton, löydin täydellisen hopeanhohtoisen hobbyhallin koodi-sarjasta. Lisäksi olohuoneeseen on kaivattu laskutilaa, koska useasti syömme iltaisin olohuoneessa ja taso johon saisi laskettua kahvikupin jne. Ei mitään isoa sohvapöytää. Ikeasta löytyi täydellinen pieni pöytä (50x50cm) ja iso plussa pyöristä :)

Yritin kehitellä kollaasin mieleisistä jutuista.

Image and video hosting by TinyPic

Tästä kivasta Ikean kuvasta idea lähti liikenteeseen.

Image and video hosting by TinyPic

Olohuoneeseen tarvittaisiin uusia valaisimia. Kattovalaisin siirretään toiseen huoneeseen, koska se on tilaan liian matala ja pelatessamme movea Playstationilla, hakkaamme päätä lamppuun jatkuvast (paiti minä näin vaahtosammuttimen kokoisena selviän ilman mustelmia). Lisäksi haluaisin vaihtaa kissojen kynsimän lattiavalaisimen uuteen. Ensin tykästyin valkoisiin kattovalaisimiin, mutta sitten löysin Ikean sivulta ihanan modernit spotit, jotka totesin sopivan ehkä paremmin, eikä nupinhakkaus-onglemaa ainakaan syntyisi. Lisäksi tarvitsemme todennäköisesti kaksi samanlaista valaisin, joten spotit lienee siinä mielessä kivemmat. Lattiavalaisinta ei tarvitse kauan miettiä, koska olen aina haaveillut Elloksen upeasta (ja kehutusta) valaisimesta. Ainoastaan -50% kuponkia odotellessa :)

Image and video hosting by TinyPic

Että sellaisia suunnitelmia. Mielipiteitä ja vinkkejä saa antaa. Yritän kuvailla joku päivä nykyistä olohuoneen järjestystä. Mutta nyt iltateelle ja nukkumaan, kunhan ensin raivataan neidin lelut.

keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Pitkästä aikaa..

Kiirettä pitää ja pikku hiljaa paluuta arkeen, kun mieskin päätti eilen isäkuukautensa. Pari viikkoa aikaa ja minulla alkaisi kesäloma. Tänään nautitaan sateisesta vapaapäivästä. Neiti on kasvanut hurjasti ja juoksee jo kovaa vauhtia (vaikkakin horjuen) ympäri olohuonetta.

Image and video hosting by TinyPic

Pihahommat pitää kiireisenä, pikku hiljaa aloittelemme pihan laittoa ja odotamme valmistuvaa viemäröintiä. Meillä siis liitytään kaupungin viemäröintiin tänä kesänä, joten pari vuotta ollaan odoteltu, että päästään viimein laittamaan pihoja. Ehkä pienimuotoinen riemu siitä, että tänä kesänä meille tulee mullikon sijaan nurmikkoa ja voi oleilla pihalla :)

Image and video hosting by TinyPic

Viikonlopun jäljiltä on selkä järkyttävän kipeä, siirrettiin hirveä määrä halkopinoja viemäriputken edestä halkokatokseen, jonka teimme viime keväänä. Lisäksi pikkuhiljaa jatkan allasprojektia, jonka pitäisi olla valmis loman alkaessa.

Image and video hosting by TinyPic

Ulkona sataa kaatamalla, joten tänään siivotaan. Arvatkaa vaan onko hirveät mullat ja hiekat lattialla, mutta onneksi se vähenee kunhan saadaan viemäröinti valmiiksi. Mutta nyt mopin varteen, niin lattiat kiiltää ennen kuin pappa on kotona töistä. Lähiaikoina tulee varmaan kuvia olohuoneestamme, jonka mylläsimme vapun aikaan! Samalla huomattiin, että tarvitaan uusi tv-taso, koska entisestä jäi kivasti osat käteen siirrettäessä, johan se vanha olikin :D