torstai 17. toukokuuta 2012

Saunaprojekti

Meillä haaveiltiin jo kauan, että maalaamme saunan mustaksi. Näimme miehen veljellä mustan saunan ja ihastuimme siihen täysin. Nyt sitten sain viimeinkin aloitettua tämän projektin. Pari viikkoa siinä meni, tosin olisi mennyt nopeammin, mutta kävin välillä reissussa Budapestissa.

Projekti alkoi saunan pesemisellä ja sen  jälkeen puista hiottiin vanha vaha pois. Sitten tietenkin vielä imuroidaan hiontapölyt. Lauteet kannoin varastoon, koska niitä ei olisi mahtunut maalamaan sisällä. Homma oli aika aikaa vievää ja ensimmäisellä käsittelykerralla aikaa taisi mennä viisi tuntia. Pinta näytti erittäin epätasaiselta tässä vaiheessa.



Toisen käsittelykerran ehdin tehdä matkani jälkeen. Pinta tasoittuu tässä vaiheessa, mutta on tärkeeä, että yhden seinän saisi yhdellä vedolla, ettei keskelle jäisi sudin jälkeä :) Lauteet ja kaide tarvitsi käsitellä vain kerran, koska ne olivat erilaista puuta ja ottivat värin  paremmin.



Valmiiseen saunaan ostin uusia kivoja juttuja. Lapuan kankureiden tuotteet ovat aivan ihania. Ostin 150cm laudeliinan eli koko lauteen pituisen. Lisäksi samaan sarjaan ostin pesukintaan. Ostin myös ihanasti tervalle tuoksuvat kiulun ja siihen sopivan kauhan. Tänään pääsisi siis pitkästä aikaa saunomaan. Ohjeen mukaan sauna täytyy kerran lämmittää tyhjiltään, jotta "hajuhöyryt" häviävät.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Millaista maalia mahdoit käyttää saunasi maalaamiseen? :) näyttää todella hyvältä, itsellä sama haaveissa!