perjantai 24. joulukuuta 2010

HYVÄÄ JOULUA!

Hyvää joulua lukijoille!

Image and video hosting by TinyPic

keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Pikaista postausta

Neiti nukkuu päikkäreitä ja miljoona asiaa pitäisi tehdä ennen kuin lähdetään huomenna joulun viettoon. Eilen revittiin miehen kanssa sohvasta irtopäälliset pesuun, tänään roudataan kuusi sisälle sulamaan huomista koristelua varten ja kinkku täytyy muistaa ottaa sulamaan. Huomenna vielä siivotaan miehen kanssa yhdessä ja sit pakataan auto ja lähdetään kohti sukulaisia. Mies jää tänään viimeinkin vapaille ja lähdetään heti hänen töiden jälkeen viimeiselle shoppailureissulle. Tänään räpsin sekaisesta olohuoneestamme muutaman kuvia, pari uutta juttua on ilmestynyt parin viikon aikana. Ensimmäisenä irtohuppu nojatuoliin. Tajusin vasta äsken, että kuvassa kissat ovat myllänneet päällisen täysin :D Mutta oikeesti päällinen istuu tuoliin todella hyvin. Ja huomatkaa kuvasta kissa, joka kerrankin on paikoillaan!

Image and video hosting by TinyPic

Emilian leluille tilasin H&M:n korin, josta tykkään kyllä todella paljon. Todella paksua ja kestävää kangasta, joten soveltuu kyllä moneen säilytykseen. Myös Roni näköjään irvistelee kuvissa..

Image and video hosting by TinyPic

neiti kiinnostui kovasti kuvaussessiosta. Hirveellä vauhdilla kohti kameraa :)

Image and video hosting by TinyPic

Nyt mamma kiitää pikaisesti tökkäämään auton piuhaan ja taitaa raivalla vähän mökkiä. Pöydät on täynnä astioita ja lattiat täynnä leluja!

maanantai 20. joulukuuta 2010

kissojen joulu

Meillä kissat saivat lahjan jo viikonloppuna. Ostettiin kattoon asti yltävä kiipeilypuu, toteemipaalu. Kissat jäävät jouluna yhdeksi yöksi ihan keskenään, joten lahja annettiin siksi jo ennakkoon. Harvoin otetaan kissoja yön yli reissuun mukaan, pärjäävät hyvin kun laittaa järkyttävät keot ruokaa ja putsaa lähtiessä hiekkalaatikot :) Lahja oli mieleinen ja yllätys yllätys meidän hurjimukset ovat saaneet puun jo kerran kylelleenkin!

Image and video hosting by TinyPic

Emilialla oli eilen kiukkupäivä. Vatsa ei oikein toiminut, joten vähän sitten koski mahaankin ja edellinen yö meni valvoessa. Ruokaillessa ei sitten sattunut edes mieleistä ruokaa, joten syöminen oli aikamoinen episodi. Neidille aloitettiin kuukausi sitten 8kk ruuat ja jos ruuissa on vähänkin isompia sattumia, ei maistu. Perjantaina oli onni ja autuus, kun neiti vetäisi kerralla ison purkin 8kk kanakeittoa! Tässä siis kuvasarja eilisestä episodista. Siihen kuului:

Harson alle piiloutumista..
Image and video hosting by TinyPic

Äidille mulkoilemista..
Image and video hosting by TinyPic

Mukin hakkaamista pöytään..
Image and video hosting by TinyPic

"Pahaa ruokaa" ilmeilyä..

Image and video hosting by TinyPic

Ja sitten kun tuskalla ja vaivalla on saatu syötyä ja äiti luovuttaa tulee vuorostaan onnellinen ilme!

Image and video hosting by TinyPic

Joulu alkaisi olla aika hyvällä mallilla. Enää yksi lahja ostamatta ja samalla reissulla käydään kuusen koristeet. Kuusi odottaakin jo terassilla. Kinkku on ostettu ja joulufiilis on saavutettu jonottamalla ruuhkassa kaupassa :) Tänään ehkä lähdetään taas koko perheen voimin shoppailemaan! Joulusiivous aloitetaan pikkuhiljaa huomenna, torstaina lähdetään sukulaisiin ja aattoiltana tullaan kotiin. Oma jouluateria syödään joulupäivänä. Paistoin eilen 35 kpl karjalanpiirakoita. Samanlainen satsi pitäisi tehdä vielä ennen joulua..

perjantai 17. joulukuuta 2010

Lisää joulua kotiin

Työviikko on putkessa, ja olen siirtynyt ansaitulle talvilomalle :) Neljänä päivänä pyörähdin töissä, seuraavan kerran siis vielä ennen uutta vuotta. Kiva oli käydä töissä, vaikka teinkin pitkiä päiviä. Isi ja mummi olivat pärjänneet neidin kanssa vallan mainiosti. Työpäivän jälkeen olin aika puhki, mutta vähän ennätin joulua laittaa myös keittiöön. Joulun ensimmäinen paketti tuli töistä, työpaikka antoi kaikille lahjaksi Lapuan kankureiden jouluisen kaitaliinan ja tuplapatakintaan. Ovat jo käytössä ja mielestäni todella kauniit ja laadukkaan tuntuista pellavaa.

Image and video hosting by TinyPic

Keittiössä on nyt ihana jouluinen tunnelma. Vihdoin saatiin aikaiseksi asentaa verhotanko, johon laitoin äidiltäni lainaaman kappaverhon.

Image and video hosting by TinyPic

Ruokailutilan ikkunaan virittelin vielä tuikkuja. Viime jouluna lahjaksi saadut tuikut pääsivät nyt viimeinkin käyttöön.

Image and video hosting by TinyPic

Tänään on ollut siivouspäivä, koska en ole jaksanut koko viikkoon ajatellakaan imurin kaivamista kaapista. Työpäivien jälkeen olen lähinnä vaan laittanut ruuan ja heittäytynyt Emilia kainalossa sohvaan. Ehkä neidillä on sentään hieman ollut mammaa ikävä :)

Image and video hosting by TinyPic

torstai 9. joulukuuta 2010

Ihana alelöytö keittiöön

Suuren Suomalaisen kirjakerhon alesta bongasin aivan uskomattoman kauniin setin keittiöön. Settiin kuului teepannu sekä neljä pientä kuppia. Setin oikea hinta oli 39€, alessa hinta 10€. Paketti saapui viime viikolla ja setti on luonnossa vielä kauniimpi kuin kuvaston sivulla. Setti oli myös pakattu ihanaan ruusukuvioiseen lahjalaatikkoon, joten laatikko tuli myös käyttöön. Settejä ostin kaksi kappaletta, toinen päätyi lahjaksi :)

Image and video hosting by TinyPic

Astioissa on todella kaunis ruusukuviointi ja väri myöskin on mieleinen. Setti olisi ollut täydellinen jos siihen olisi kuuluneet lautasetkin, mutta hyvä näinkin. Olisi kiva saada keittiöön jokin pieni vitriinikaappi tai hylly, jossa kaikki kauniit esineet pääsisivät esille. Joten yksi sellainen hankintalistaan!

Image and video hosting by TinyPic

Huomenna pakkaudutaan neidin kanssa autoon ja lähdetään asioille. Ohjelmassa muun muassa työpaikalla käynti, tää mamma nimittäin menee ensi viikolla töihin. Hurjat neljä päivää töitä ja sitten talvilomalle. Uuden vuoden viikolla neljä päivää myöskin, sitten hoitovapaalle muutamaksi kuukaudeksi.

Tänään selvisi myös syy viime aikaisiin yöheräämisiin, neidille on puhjennut hammas nro 3. Pari yötä on nukuttu jo paremmin, neiti ei ole herännyt kertaakaan :)

keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Hämyvalaistusta

En ole mitenkään talvi-ihmisiä, inhoan pimeää ja kylmää. Ainut ihana asia talvessa on kaikenlaisten ihanien valojen ja kynttilöiden polttaminen. Illan tullen rauhoitetaan ympäristö neidin yöunia varten ja laitellaan hämärämpää valaistusta. Kynttilöitä tulee silloin tällöin polteltua, mutta tykkään kovasti erilaisista pöytä- ja lattiavalaisimista. Olohuoneeseen kaivelin joskus Ikeasta ostamani pöytävalaisimen, josta tulee kiva hämärä valo.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Keittiössä sivupöydällä tykkään perinteisestä kyntteliköstä, jonka sain joskus vanhemmiltani lahjaksi. Neiti on jälleen muuten kiirehtinyt kuviin :D Äidillä on kova työ jo pysyä perässä ja eläimet tuskastelevat jatkuvasti seuraavasta pikkupirusta! Siivoamisen yhteydessä kellokaappi siirtyi keittiön tasolle ja järjestelin kaikki kukat pöydälle. Hoitaminen helpompaa ja mielestäni isossa asetelmassa kukat näyttää paremmalta.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Neiti on jälleen aamupäikkäreillä, joten mami taitaa lähteä suihkuun ja keittää kahvia. Ompelukone odottaa jo pöydällä, joten tämä päivä on varattu ompelemiseen!

tiistai 7. joulukuuta 2010

Ruokailutilaan joulua

Viikonloppuna tehtiin torttuja ja laiteltiin joulua. Ensimmäisenä jouluista tunnelmaa laiteltiin ruokailutilaan, tänään olisi tarkoitus siivota ja laittaa loppu keittiö kuntoon. Kauheasti meille ei vielä omia joulujuttuja ja koristeita ole kertynyt, mutta jotain pientä saatiin laiteltua ja lainailtiin myös mummin verhoja. Jotexin alesta löytyi kivat jouluiset paneeliverhot hintaan 7€ ja kaitaliina on H&M:ltä. Tuikut ovat joululahja töistä, Iittalan kivituikkuja.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Ja tietenkin piti väsätä piparkakkutalo. Ensi jouluksi ostoslistaan täytyy laittaa kunnon pursotin, jotta saisi nätin kuorrutuksen. Mutta työ tekijänsä näköinen :)

Image and video hosting by TinyPic

Neiti on päiväunilla, joten pitäisi varmaan suunnata imuroimaan. Kankaatkin on leikattu ompeluprojektisa varten, joten jos neidillä unta riittää, voisi senkin aloittaa. Lauantaina on odotetut pikkujoulut, äiti pääsee ulkoistautumaan ja kiva pitkästä aikaa laittautua kunnolla!

torstai 2. joulukuuta 2010

Täällä taas..

Kiirettä on pitänyt ja univajetta paljon, neiti on pitänyt äidin kiireisenä. Emilialle tulee lisää hampaita, joten neljän tunnin yöunilla mennään. Välillä mahakin vaivaili, joten heräiltiin puolen tunnin välein. Viime yönä nukuttiin ehkä jopa jo viisi tuntia, joten unta ihan kerrakseen :) Mies lähti aamuvuoroon viiden aikaan, jolloin nostin kiukkuavan neidin viereen nukkumaan. Kummasti nukutti sitten, molempia. No onneksi päivällä ollaan jo paremmalla päällä ja neiti ryömii jo kovasti. Ja välillä esitellään pikkuhammashymyä!

Image and video hosting by TinyPic

Neiti sai viimein oman syöttötuolin, päädyttiin loppujen lopuksi tripp trappiin, koska tykästyin uuteen newborn-settiin, kaukaloon, jonka voi kiinnittää tuoliin. Jos joskut tulee lisää lapsia, niin mielestäni se vaikutti tosi fiksulta. Lisäksi tykkään, että tuoli on ollut todella tukeva. Emiliasta on erittäin hauskaa, kun mamman silmä välttää, repiä liinoja alas. Sitten kun mamma saapuu paikalle, ollaan todella syyttömän näköisiä ;D

Image and video hosting by TinyPic

Myös olohuoneeseen tuli uusi tuoli. Ihastuin kierrätyskeskuksessa 15 € maksavaan nojatuoliin, johon tilasin sitten irtohupun ellokselta, tulee tosin vasta joulukuun puolessa välissä. Kissat valtasivat tuolin heti, varsinkin pikkuneiti puolusti kovasti omaisuuttaan heti jos koira tuli lähelle!

Image and video hosting by TinyPic

Viikonloppuna on tiedossa paljon ohjelmaa. Mennään muun muassa mummiukkilaan remppa-avuksi. Lauantaina ajattelin laitella joulujuttuja kotiin, eli vaihtaa jo jouluverhoa, laitella koristeita, tehdä ehkä piparkakkutalon ja leipoa torttuja. Sunnuntaina alan paistaa jouluksi piirakoita pakastimeen. Miehen toive on 100 kappaletta, mut katotaan nyt paljon ehtii ennen joulua tehdä. Neiti taitaa heräillä päikkäreiltä, joten taidetaan lähteä kohta isille keittelee kahvia.