torstai 19. elokuuta 2010

Elämän pieniä iloja

Meidän neiti oppi pari päivää sitten kääntymään. Selällään olo onkin sen jälkeen ollut täysin out. Meillä ollaan vaan mahallaan. Saatiin lisäksi viimeinkin aikaiseksi Emilian kanssa ja käytiin moikkaamassa naapurin pientä poikaa, neidin kanssa saman ikäisiä ovat, ikäeroa kaksi viikkoa. Ja kivaa oli! Ihana vaihtaa välillä kuulumisia ja vierailla muiden mammojen luona. Suunniteltiin, että lähdetään vaunulenkkeilee ja käydään paikallisessa perhekahvilassa, joka starttaa taas syksyllä. Asutaan ihan vierekkäin ja on harmittanut kun ei olla vaan saatu aikaiseksi mennä kylään vaikka välimatkaa on 200 metriä, nyt kyllä käydään useammin!

Image and video hosting by TinyPic

Mamma oli niin ylpeä pienen neidin uuden oppimisesta, että tehtiin kaurakeksejä ja nautti niistä kahvin kera :)

Image and video hosting by TinyPic

Kaurakeksit

100 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
4 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 muna

1. Sulata voi/margariini
2. sekoita kuivat aineet keskenään
3. lisää kuiviin aineisiin muna ja voisula
4. sekoita taikina tasaiseksi ja nosta kulhojääkaappiin n. 10 minuutiksi
5. Ota taikinasta teelusikalla pieniä nokareita ja laita ne noin 10 cm päähän toisistaan. Kaurakeksit leviävät paistamisen aikana
6. Paista keskitasolla 200 astetta 8-10 min

Ohje vanhasta kotivinkki lehdestä

Ilmat ovat muuten kylmenneet ihan älyttömän nopeasti, tänään piti tilailla neidille syksyksi jo vaatteita. Eilen oltiin vaunuilemassa illalla, niin Emiliallekin piti laittaa jo reilusti vaatetta päälle. Minullekin tuli pieni flunssa, tänään on kääriydytty lämpimään peittoon. Syksy lienee siis saapunut..

Image and video hosting by TinyPic

maanantai 16. elokuuta 2010

Pientä perheenlisäystä

Käytiin eilen miehen veljen ja hänen avopuolisonsa luona. Heille oli tullut perheenlisäystä, ihan kaksin kappalein. Nimittäin kaksi suloista kissanpentua. Emilia oli ihmeissään katseli vaan suu auki innoissaan pieniä palleroisia. Karvaiset vauvat näyttivät niin onnettoman pieniltä meidän isoihin jumperokissoihin verrattuna. Arvatkaa vaan iskikö ihan kauhee kissanpentukuume :)

Image and video hosting by TinyPic

lauantai 14. elokuuta 2010

Muistojen tallentamista

Saatiin viimein valmiiksi eräs ikuisuusprojekti. Nimittäin valokuvien kehittäminen ja kehystäminen. Tuntuu, että nykyään kaikki kuvat ovat vain koneella ja paperiversioita ei tule enää koskaan kehitettyä. Sitten jos kone kaatuisi, kaikki muistot katoaisivat. Yritän muistaa joka kauppareissulla ostaa tyhjän CD:n, jotta polttaisin kuvat levylle, arvatkaa vaan muistanko ikinä! No viimein saatiin kuvia kehitettyä, ja jopa kehyksiin asti!

Ostin vuosi sitten Ikeasta Ribba-kehyksen, joka on siitä lähtien odottanut sopivia kuvia, nyt ne sitten löytyivät. Enää kun sais taulun seinälle asti :)

Image and video hosting by TinyPic

Emilian saamaan kummikehykseen laitettiin alustavasti kuva, varmaan vielä vaihtuu jossain vaiheessa. Vanhat valokuvat saivat kaikki paikan hyllyltä. Ois kiva hankkii kaikkiin samanlaiset kehykset.

Image and video hosting by TinyPic

Viime päivät ovat menneet mattoja pestessä, tänään pestään viimeiset, vihdoinkin! Samalla kun ollaan elelty ilman mattoja, olen yrittänyt suursiivota kotia. Eli kiirettä on pitänyt. Tänään pakataan illalla tämä kaunokainen autoon ja lähdetään käymään kavereiden/sukulaisten luona. Ehkä mässäillään noutoruualla!

Image and video hosting by TinyPic

torstai 12. elokuuta 2010

Pientä uutta kotiin ja Emilialle

Äitini ja veljeni olivat eilen vierailulla ja toivat tullessaan kaikkea kivaa. Eilen jo mainitsinkin, että äitini toi tullessaan minulle lankaa ja puikot (joilla olenkin jo kovasti harjoitellut ja polttanut hermoja!). Lisäksi veljeni, joka on myös Emilian kummi, toi Emilialle tuliaisena ihanan lelun, muumi-jarrusukat ja tutan bodyn.

Lelusta tuli heti uusi suosikki.

Image and video hosting by TinyPic

Äiti on suuri muumifani, joten äitikin tykkää!

Image and video hosting by TinyPic

Ihanin tuliainen oli muisto lapsuudesta, lähes 30 vuotta vanha pikkukiikku, jonka mummoni oli ostanut veljelleni ensimmäiseksi joululahjaksi. Tarkoitus olisi fiksata ja maalata tuoli uudestaan ja tehdä istuinpäällinen. Neiti tosin testasi jo tuolin ja kivaa oli!

Image and video hosting by TinyPic

Neiti on innostunut nykyään peukun syömisestä, nykyään nukahdetaan sormi suussa ja mielellään jos pidetään vielä toisesta jalasta kiinni :) Niin tai sitten simahdetaan mamman syliin.

Image and video hosting by TinyPic

Neiti on päikkäreillä, joten äiti taitaa kokeilla vielä neulomista :)

keskiviikko 11. elokuuta 2010

Stitch 'n Bitch, neulomista for dummies

Arvatkaa mitä ajattelin tehdä. Neuloa! Tai jotain ainakin sinne päin. Joskus miljoona vuotta sitten kokeilin tehdä sukan vartta ja sainkin hyvän alun aikaiseksi, kunnes kyllästyin. Nyt löysin vanhemmiltani joskus aikoinaan ostamani neulonta kirjan, jonka sitten lahjoitin äidilleni, koska kirjassa oli hyviä neulontaohjeita.

Kyseessä oli Stitch 'n Bitch- neulojan käsikirja. Selailin kirjaa ja innostuin jälleen. Kirjassa on todella yksityiskohtaiset ja helpot ohjeet meille, jotka ovat onnettomia neulomaan. Kirjassa kerrotaan kaikki perussilmukoista vaikeimpiin silmukoihin jnejne. Kaikki on lisäksi kerrottu todella hauskasti ja opettulusta tulee todella hauskaa. Lisäksi kirjassa on eritasoisia ohjeita, joilla voi harjoitella.

Äitini toi tänään kyläillessään puikot ja muutaman kerän lankaa, joten ehkä joku ilta pääsen jopa harjoittelemaan, ehkä jo tänään! Kaivoin vanhoja käsityölehtiä ja ajattelin kokeilla Emilialle tehdä jotain kivaa. Joten toivottavasti onnistuu! Tulen sitten tänne vuodattamaan, kun olen miljoona kertaa purkanut tekeleeni ja heittänyt puikot nurkkaan! Ei vaineskaan, hyvä siitä tulee!

maanantai 9. elokuuta 2010

Äidin uudet IHANAT hiukset

Ostin viikko sitten hiusvärin, jotta saisin järkyttävän juurikasvun ja karseesti haalistuneen punaisen värin piiloon. Halusin jotain totaalista vaihtelua, jotain aivan uutta. Hiukseni ovat kokeneet vuosien aikana varmaan kaikki mahdolliset värit blondista mustaan, ja jopa shokkipinkit ovat joskus olleet. Tajusin kuitenkin, ettei minulla ole ollut kuin kerran ruskeat hiukset ja tykkäsin silloin niistä kovasti. Väriksi miljoonan sumplauksen jälkeen päätyi Lorealin couleur experte, sävy 4.0 keskiruskea. Erikoistahan tässä värissä oli, että mukana tuli vaalennussetti raitoja varten.

Image and video hosting by TinyPic

En ole mikään hiustenvärjääjä ihminen, joten yleensä jos värejä on ollut enemmän kuin yksi, ystäväni on laittanut värin päähän ja aina meillä on ollut hauskaa lopputuloksen kanssa. Olin jo varautunut, että joudun käymään ensi viikolla uuden ruskean värin, jolla saan peitettyä hiuskatastrofin, mutta ei se sitten niin vaikeaa ollutkaan. Ja lopputulos on ihana! En varmaan koskaan edes kampaajalta lähtiessäni ole ollut näin tykästynyt hiuksiini :)

Image and video hosting by TinyPic

Laitoin hiuksien päälle vaalennusainetta kahdessa erässä. Ensin kierrätin koko pään ympäri raitoja ja odotin noin 5-10 minuuttia, jonka jälkeen lisäsin vielä raidoitusainetta ympäriinsä. Näin sai aikaiseksi erisävyisiä raitoja/osioita.

Image and video hosting by TinyPic

Lopputulos ei ehkä ole kampaamotasoinen, mutta tärkeintähän on että mamma itse viihtyy uusissa hiuksissaan :) Pohjaväri on siis tosi tumma ruskea, joten punaiset/oranssit raidat keventävät kovasti.

lauantai 7. elokuuta 2010

Kurkkaus "uuteen" makkariin

Vaihdettiin viikko sitten huonejärjestystä ja siirryimme hieman pienempään makuuhuoneeseen. Emilia valtaa sitten jossain vaiheessa isoimman makkarin.

Image and video hosting by TinyPic

Meillä vietetään kovasti Emilian kanssa aikaa sängyllä leikkien ja neiti viihtyy erittäin hyvin. Uusi sängynpeitto on Jotexin alesta 17 euroa, tykkään kovasti. Ja ihanan pehmeällä peitteellä on kiva leikkiä.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Emilia siirtyi siis edelleen mukanamme, ja sai paikan nurkkauksesta. Sängynpäädyllä Ikean kehykset, jotka pitäis tuunata mustaksi. Myös yövalo on Ikeasta.

Image and video hosting by TinyPic


Kunhan Emilia jossain vaiheessa siirtyy omaan huoneeseen, hankimme makkariin työpöydän, johon saan sitten kaivatun ompelu/opiskelutilan.

Mutta sellainen muutos sisustukseen :) Ite tykkään kovasti, pitää jossain vaiheessa hankkia uusi valaisin ja kehystää vielä seinälle kuvia.

perjantai 6. elokuuta 2010

Emilialle uutta pitäisi saada

Pengoin eräs päivä Emilian vaatelipastoa ja tajusin, että meillä ei hirveesti ole 68 ja siitä isompia vaatteita. Eli vaatteet jäävät piakkoin pieneksi. Pitäisi muutenkin hankkia syksyksi jokin lämmin haalari tai jokin muu ulkoiluun soveltuva vaatekerta. Lisäksi bodyja sekä housuja täytyy hankkia.

Käytiin jo viime viikolla Citymarketista ja mukaamme lähti alesta 74 kokoisia Naperon ja Fixonin bodeja. Nyt selailin Lindexin sivuja, koska Empukalla on aikaisemmin ollut paljon Lindexin vaatteita ja kovasti ollaan tykätty. Ihastuin totaalisesti uuteen muumisarjaan. Värit ovat ihan mielettömän kauniita.

Lindex Shop Online - Body

Lindex Shop Online - Body

Lisäksi Bamse sarjassa löytyi ihanan värikkäitä vaatteita.

Lindex Shop Online - Body

Lindex Shop Online - Body
Housuissa löytyi veluurisia ihanuuksia ja raitapöksyt olis kyl kans kivat :)

Lindex Shop Online - Velourihousut

Lindex Shop Online - Leggingsit

Päällysvaatteissa syksyksi voisi haaveilla tällaista..

Lindex Shop Online - Fleecehaalari

Kuvat Lindex Shop Online

Pitäisi joku päivä pyörähtää ihan liikkeessä hypistelemässä. Noihin muumeihin kyllä tykästyin kovasti, eli jos budjetti antaa periksi, kyllä ehdottomasti lähtevät mukaani!

keskiviikko 4. elokuuta 2010

Valmista tuli!

Vihdoin se on valmis! Nimittäin meidän terassi. Kirvesmiehet aloittivat sen alkukesästä. ME tehtiin itse portaat, kaiteet ja etulaudoitukset. Mies raksaili enimmäkseen, mutta aina kun ehdin, yritin olla kaverina. Maanantaina otettiin sitten loppuspurtti ja tehtiin loppuun. Emiliakin nukkui kolmen tunnin megapäikkärit, joten kahdestaan työ sujui nopeasti.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Ilalla Emilia heräsi megapäikkäreiltään ja tuli vielä meidän iloksi ulos. Ilta oli jo tosi viileä, toisaalta ihanan viileä.

Image and video hosting by TinyPic

Viimein terassi on siis valmis. Siivota täytyy vielä turhat roinat, esim tuo iänikuinen muovituoli :D Tänä kesänä ei enää hankita mitään terassille, mutta ensi kesänä sit laitellaan lisää, somistetaan jne. Syksyksi ja talveksi haluan kuitenkin jotain valoja ja lyhtyjä laittaa.

Image and video hosting by TinyPic

Terassin toisessa päässä meillä on portaat ja haaveilenkin, että jos jossain vaiheessa laittaisi portin, niin esimerkiksi Roni voisi nukkua kuumina päivinä vapaana terassilla. Ja Emiliakaan ei lähtisi yksin portaisiin.

Image and video hosting by TinyPic

Nyt kuitenkin täytyy kiitää siivoamaan, tänään tulee vieraita. Ja miljoona muutakin tekemätöntä asiaa odottaa. Vaatteita pitää ainakin laittaa kaappiin ja uudet kuivumaan jne jne!

sunnuntai 1. elokuuta 2010

Hauskaa..

Lauantaina mamma pääsi vähäksi aikaa ulkoistautumaan. Lähdettiin nimittäin minigolffaamaan. Aamulla satoi kaatamalla, joten reissu meinasi kokonaan peruuntua. Aurinko alkoi kuitenkin paistamaan ja päästiin lähtemään. Ja hauskaa oli.

Image and video hosting by TinyPic

Joensuussa golffausta tarjoaa Joensuun kuntokeidas. Radat on juuri remontoitu ja alueelle on avattu uusi terassi, jossa voi käydä nauttimassa juomia pelin aikana :) Täytyy kyllä mennä uudestaankin!

Image and video hosting by TinyPic

Tänään kävin ostamassa väriaineen, joten heti kun aikaa liikenee täytyy alkaa pään värjäykseen.. Oli jo ehkä aikakin! Mutta tällainen pikapostaus loman keskeltä :)