keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Lempparituotteita: vartalonhoito ja tuotetestaus

Ajattelin esitellä joitakin lempparituotteitani, aluksi vaikka liittyen ihonhoitoon.

Avonin tuotteita olen jonkin verran kokeillut. Serkkuni välittää kyseisiä tuotteita, joten jonkun verran tulee tilailtua. Hyvää niissä on edullisuus, hyvä hinta-laatu suhde. Äippälomalaisella budjetti on pieni ja tuotteet suht edullisia.

Minulla on erittäin kuiva iho ja varsinkin talvella joudun käyttämään kaikkein kosteuttavampia tuotteita. Ihastuin Avonin ideaan kaksiosaisesta tuotteesta, toinen aamuksi, toinen illaksi. Kosteusvoiteessa aamuksi on meikin alle tarkoitettu kevyempi päivävoide, yöksi kosteuttavampi. Puhdistustuotteessa myös sama idea, aamuksi virkistävämpi puhdistusgeeli, illaksi meikin poistoon kosteuttavampi puhdistusemulsio. Tuotteesta oli juttua myös täällä.




Kasvovetenä olen ihastunut Yves Rocherin kasvoveteen. Ei kuivata, virkistää ja tuoksuu kivalle. Ensimmäinen kasvovesi, jota olen tykännyt käyttää.



Vartalovoiteena olen tykännyt käyttää myös Avonin tuotetta, vartalojogurttia. Myös Erisanin perusvoide kosteuttaa hyvin, on tosi paksua, joten kuivuu ja imeytyy kauan.



Ajattelin aloittaa myös tuotetestauksen. Ostin aikoja sitten alesta Garnierin Bodytonic selluliittigeelin. Käytin sitä silloin tällöin, tykkäsin todella paljon viilentävästä vaikutuksesta. Aivan ihana tuote kesäkuumalla saunan jälkeen. En niinkään välittänyt poistuuko selluliitti vai ei. Nyt ajattelin kokeilla ja käyttää ihan säännöllisesti. Tuotehan lupaa jo 10 päivässä tuloksia. Ainakin täällä oli saanut kyseinen tuote hyvät arvostelut. Olen yleensä ERITTÄIN kyyninen kaikkiin tällaisiin tuotteisiin, mutta kokeillaan :) Katotaan tuloksia sitten parin viikon päästä!



Seuraavaksi ajattelin kokeilla tätä tuotetta. Hypistelin sitä jo kaupassa, vielä jäi hyllyyn, mutta käyn kyllä shoppaamassa.



Tänään oli Emilian neuvolapäivä, saatiin eka piikki. Neiti oli erittäin reipas. Nyt odotellaan tuleeko kuumetta, kiukkuamista tai muuta sivuvaikutusta. Nyt ainakin nukkuu tyytyväisenä. Äidin neuvola asu oli tällainen. Toppi Halens, muut H&M, laukku siis kirpparilta :)

tiistai 29. kesäkuuta 2010

Äidin shoppailupäivä

Tänään kävin aamulla sairaalassa kontrollissa. Uutiset olivat hyviä, lääkkeitä ei tarvitse aloittaa. Ajattelin pyörähtää pikaisesti alennusmyynneissä ja kirpparilla. Mummi ja ukki hoitivat Emiliaa, että äiti sai hieman ulkoistautua.

Päivän shoppailusaldo oli ihan ok.

Kirpparilta löysin itselle uuden, aivan ihanan, laukun. Laukku oli käyttämätön, siinä oli vielä lappukin paikoillaan. Hintaa taisi olla 4,90 €



Lisäksi löysin satiinisen, korkeavyötäröisen, vekkihameen (sekin uusi) hintaan 3 €. Tykkään kovasti tosta vetoketjusta edessä.



Emilialle shoppailin H&M:ltä. Sain postissa alekupongin, -50 % vapaavalintaisesta vauvan vaatteesta. Ihastuin heti tällaiseen settiin.. Setissä body, sortsit ja hattu.



Lisäksi lindexin alesta löytyi farkut, hintaan 3€



Sokoksen alesta vielä lähtiessä tempaisin litran tönikän ihanaa suihkugeeliä..



Täytyy tässä samalla esitellä aikaisempi kirpparilöytö. Ihastuin laukkuun heti, kun sen näin. Hinta vaan oli suht korkea kirpparituotteeksi. Menin parin päivän päästä uudestaan kirpparille, kojuun oli ilmestynyt lappu, kaikki loput tuotteet -50%. Laukku lähti heti mukaan. Tällä hetkellä laukku sisältää kaikki ompelutarvikkeeni. Mutta on myös hauska sisustuselementti.



Päivän shoppailuasu, H&M mekko.



Kotona oli Empukan kanssa ukki keksinyt uudet leikit. Ja sekös oli kivaa :)

maanantai 28. kesäkuuta 2010

Home sweet home vol 2

Juhannus tuli ja meni. Vietimme sen rennosti kotona, ihan vaan oltiin. Torstai-iltana vietin pitkästä aikaa hemmotteluillan. Kävin rauhassa, pitkän kaavan mukaan, saunassa, kuorin ihon, laittelin naamion. Emilian mentyä nukkumaan nautin jopa lasillisen saunasiideriä. Perjantaina olimme kotona, paitsi illalla vierailimme koko perheen voimin miehen serkun luona. Loppu viikonloppu olimme kotona, katselimme leffoja ja mässäilimme. Juhannukesta ei hirveästi ole kuvamateriaalia, joten ajattelin laittaa paloja kotoamme.

Makuuhuoneemme..Tahtoisin kyl uuden sängynpeitteen..



Sängynpäätynä on erittäin kätevä Ikean Malm-pääty. Päissä on hyllyt, jotka saa kätevästi piiloon ja kaikki kirjat ja tavarat siististi säilöön.



Molemmilla omat Ikeasta hankitut yövalot



Muuta pientä kivaa kotoa..



Päivän asuna hieman sporttisempaa, H&M caprit ja toppi



Viikonloppuna päätin aloittaa kynsinauhojen/käsien tehohoidon. Kärsin atooppisesta ihosta ja omistan varmaan universumin kauheimmat kynsinauhat. Olisi ihana laitattaa jotkut tosi kauniit kynnet, mutta ensin täytyy kyllä saada iho kuntoon.



Emilia leikkii sitterissään, mutta taitaa uni viedä voiton..



Emilia siis nukkuu, joten kuppi kahvia maistuu ja Greyn anatomia. Huomenna sairaalaan käymään, katsotaan mitä tohtori sanoo.

torstai 24. kesäkuuta 2010

Kodin ja vaatteiden tuunausta

Tänään sain viimein maalattua ja fiksattua muutamia kohtia kodinhoitohuoneestamme. Illalla mies saa viimeinkin asentaa uuden verhon. Ennen kodinhoitohuoneessamme oli laskosverho, mutta kissoista oli erittäin hauskaa roikkua laskosverhon naruissa ja verho oli tuhottu muutamaan kuukauteen.



Huomenna ehkä kuvia valmiista huoneesta :)

Ulkona on muuten järkyttävän ihana ilma, tässä näkymää kodinhoitohuoneen ikkunasta



Päivän maalausasuna ikivanhat sortsit ja leviksen t-paita. Iski sitten innostus, haluan kunnon sortsit. Etsin kirpparilaatikosta ikivanhat onlyn farkut tuhottavaksi.





Loppputulos oli tämä



Tykkään kovasti. Pitää vielä ehkä kulutella vähä enemmän, koska tykkäisin että olisivat vähän rouheemmat. Nyt kuitenkin kiire verikokeille. Meinasin pyörähtää samalla kirpparilla, mutta taidan käydä vaan pakollisilla asioilla, inhoan ruuhkaa.

keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Motivaatiomonttu ja järkkyhyvää kanasalaattia

Olen koko alkuviikon etsinyt kadonnutta motivaatiota liittyen juhannussiivoamiseen. Ei o löytyny ei.. Motivaatiomontussa ollaan ja syvällä :) Tänään päätin, että huomenna siivotaan. Juhannuksen suunnitelmat ovat vielä täysin avoinna. Todennäköisesti olen kotona. Ehkä pyörähdämme miehen kanssa Jokiasemalla, mikäli saamme neidille pariksi tunniksi hoitajan ja aurinko paistaa.

Tänään sain aamulla aikaiseksi tehtyä pitkästä aikaa välipalaksi kanasalaattia. Omaan salaattiini laitoin:

Persikkaa
Tomaattia
Kurkkua
Suippopaprikaa
Keitettyä kananmunaa
Hunajamarinoitua broilerisuikaleita





Todella ruokaisan kanasalaatin saa, kun keittää riisiä, lisää joukkoon herne-maissi-paprikasekoitusta, kanaa ja currymajoneesia. Lisäks voi laittaa persikkaa, kurkkua ja tomaattia.

Eilen käytiin Emilian kanssa vaunulenkillä.



Tämän päivän asua, ehdoton lemppari, ihanan pehmeät farkkuleggarit (kappahl) ja H&M löysä paita



Nyt lähden levittämään pyykkejä, jos löytäisin samalla kadonneen motivaationi!

tiistai 22. kesäkuuta 2010

Raskaudesta palautuminen

Viikonloppuna olikin puhetta, että voisin tehdä postauksen raskaudesta palautumisesta, kutistumisesta. Emilia nukkuu päikkäreitä, joten nyt on hyvää aikaa etsiä vanhoja kuvia.

Ennen raskautta olin siis TOSI hoikka, ja lisäksi paino tippui vielä ensimmäisen kolmanneksen aikana pahoinvoinnin takia. Jäisillä pakastemansikoilla (jotka siis olivat ainut asia nektariinien lisäksi joita kykenin syömään) kun ei hirveesti lihota :D Ensimmäisellä neuvolakäynnillä (rv 8) painoni oli 44,5 kg. Neuvolassa tehtiin heti selväksi, että paino saa nousta ainakin 12 kiloa raskauden aikana. Pituutta minulla on siis 157 cm. Tässä kuva noin vuosi ennen raskautta. Saman kokoinen olin raskauden alussa.



Painoa tulikin raskauden aikana reilusti, aika tarkasti 20 kiloa. Tosin osasyyllisenä oli alkava raskausmyrkytys, jonka takia tuli turvotusta ja paino nousi nopeasti. Viimeinen mittaus ennen synnytystä oli jotain 63 kiloa ja sen jälkeen painoa tuli vielä lisää.

Synnytyksen jälkeen kotiuduttua, painoin 58 kiloa, vyötärönympärys oli 90 cm, olin järkyttynyt, sillä synnytyksessä olin kutistunut vain 10 cm. Ajattelin, että tää maha ei häviä ikinä. Stressasin kovasti, vaikka sairaalassa sanottiinkin, että onneksi minulle tuli niin paljon kiloja, muuten kuihtuisin kokonaan imetyksen, valvomisen jne takia. Pari viikkoa juoksin vaa'alla päivittäin ja mittasin vyötäröä, mitään muutosta ei tapahtunut. Jossain vaiheessa aloin kuitenkin olla armollinen, mies käski ehkä miljoona kertaa lopettaa stressaamisen, "justhan sä synnytit". Meni varmaan kuukausi ennen kuin menin seuraavan kerran vaa'alle. Paino oli hävinnyt itsestään, samoin vyötärö.

Tänään kävin aamulla vaa'alla. Painoin 49,9 kg, alle 50 ekaa kertaa synnytyksen jälkeen. Vyötäröni oli 79 cm. Ennen raskautta vyötäröni oli siis 68-70 cm. Osasyy nopeeseen painon tippumiseen on reuma. Olen ollut suht kipeä ja lääkärin mukaan tulehdustila kiihdyttää aineenvaihduntaa. Nyt olen jo tyytyväinen mittoihini. Totesinkin eilen, etten kaipaa ihan niin minimalistisiin mittoihin, kuin ennen raskautta. Nykyään on kivempi, kun löytää istuvia farkkuja, kaikki ei pyöri jalassa! Nyt kun saisi vielä lihaskunnon takaisin. Polvet ovat olleet kipeät, joten lääkärin neuvo oli liikunta, pitäisi saada lihasta tukemaan niveliä.

Ainut, mikä ehkä tällä hetkellä "harmittaa" on se, että joudun syömään kortisonia, olen syönyt jo vuoden. Se pyöristää tosi paljon poskia, varmaan otan puheeksi kuun lopussa voisiko sen vaihtaa pois. Viime vappuna otetusta kuvasta näkee kyl eron..



Päivän asuna on rentoakin rennompi kotiasu (H&M)



Seuraavaksi ajattelin keittää kupin kahvia ja tutustua seuraavaan opukseen. Ensivilkaisulta vaikutti tosi kivalta. Käytännön vinkkejä, kivoja kuvia.



Tosin taidammekin mennä ulos, Emilia heräsi :)

maanantai 21. kesäkuuta 2010

I hate mondays

Tänään on taas ollut niitä päiviä, jolloin voisi vaan nukkua. Joskus on vaan sellaisia päiviä, jotka alkavat jo heti aamusta mennä väärille raiteille, alkaa kauhea lumipalloefekti..

Emilialla on tarkka päivärytmi, ja kiukkuaminen on aivan kauheata, jollei unen määrä ole sama. Tänään neiti heräsi mieheni ääneen aamulla klo 7, kun mies tuli yövuorosta kotiin. Kauheat riemunkiljahdukset muuttu vähän ajan päästä hirveeks yliväsymys kiukuksi. Sitä jatkui kolme tuntia. Välissä nukuttiin vähän aikaa, sitten jatkettiin.

Äidiltä jäi aamukahvi juomatta. Viimein kiireessä keitetty kahvi maistui ihan eilispäivältä. En ehdi syödä, neiti huutaa naama vihreänä heti kun liike loppuu. Välillä lähdetään vaunuilemaan, matkarattailla ympäri keittiötä, ulkona sataa kaatamalla. Neiti ei suostu syömään, saa kauheat rintaraivarit.

Tietokonekin teki stopin, käynnistyy mutta mikään ei toimi. Keljuttaa.

Viimein neiti nukahtaa auton turvaistuimessa keinuttamiseen ja äiti ehtii tässä välissä syödä pikaisesti. Puolen tunnin päästä kuuluu kauhea haukottelu, kurkkaan istimeen ja neitiä naurattaa. Ruokakin maistuu, nyt on molemmilla Hyvä ruoka ja parempi mieli-fiilis. Neiti leikkii tyytyväisenä jumppamatolla, nauraa välillä kippurassa. Äitikin saa kahvia joka maistuu ihan tältä päivältä. Kohta herätetään isi.



päivän asu yöpyjama :)

lauantai 19. kesäkuuta 2010

Bannerin päivitys

Tänään on ollut ylimääräistä aikaa, joten ajattelin yrittää tehdä jonkun kivan bannerin blogiin. Hyviä vinkkejä otetaan vastaan vaik ite tykkään kyl ainakin kovasti suorituksesta, vaik tuntuu et ei hirveesti o sellaista sommittelusilmää..

Kesärusketusta

Oon varmaan vaalein ihminen mitä voi löytää ja ongelma on myös se etten rusketu, toisaalta harvoin palankaan. Kerran olen rakennusaikaan onnistunut polttamaan olkapääni. Rusketus on siis hankittava joka kesä purkista mikäli en halua loistaa valkoisena koko kesää.



Omat lempparituotteet ovat ehdottomasti suihkutettavat Garnierin itseruskettavat. Kasvoille käytän Ambre solairen light result sävyä. Lopputulos on luonnollinen ja käytän suihketta useana päivänä peräkkäin saadakseni pikku hiljaa sopivan rusketuksen.

Vartalolle käytän Garnierin Bodysummer summerglow express sprayta. Myöskin vaalea sävy. Plussaa on se, että kyseessä on samalla kosteusvoide. Ainut miinus kyseissä tuotteessa on sen tuoksu.

Aamulla heräsin innosta piukeena, kun ulkona paistoi pitkästä aikaa lämpimästi aurinko ja suunnittelin jo pakkaavani Emilian iltapäivällä ulkoilemaan. Päälle löytyi kesäinen H&M raitamekko ja legginssit. Nyt nautittaisiin taas kesästä. No tuntia myöhemmin ulkona on aivan kauhea myräkkä. GREAT!!



Emilian sain päikkäreille, joten äiti lähtee varmaan taas vaihteen vuoksi siivoamaan. Loppuun vielä kuva Empukasta, neiti täyttää parin päivän päästä 3 kk ja miten kovasti se on jo kasvanut. Haikeena siivosin lipastosta paperikassillisen pieneksi jääneitä vaatteitta komeroon säilöön myöhempää tarvetta varten :)

perjantai 18. kesäkuuta 2010

Onneks on jo perjantai

Tää viikko on tuntunut kauheen pitkältä. Emilialla tekee jo ylös hampaita ja pientä kitinää on ollut ilmassa ja illalla valvotaan pitkään. Onneksi on jo perjantai! Tosin mies on taas viikonlopun töissä, joten Emilian kanssa vietetään taas viikonloppu lähes kahdestaan. Sunnuntaina lähdetään kylläkin vierailemaan veljen luona. Viime viikolla sain reumaani taas muutaman piikin, joten kivut ovat onneksi helpottaneet ja Emilian hoitaminen ei tunnu niin väsyttävältä. Parin viikon päästä pitäisi pyörähtää sairaalassa kontrollissa.

Tänään mietin tekemättömien töiden listaa ja ensi viikolla pitäis aloittaa uusi projekti, oma ikuisuusprojektini -> piha-allas.

Tällaisesta...



pitäisi saada jotain tällaista :D Tuntuu mahdottomalta, mutta katsotaan!

(kuva lainattu netistä)

Tuntuu et tälla viikolla ei ole saanut aikaiseksi yhtikäs mitään. Mut tarviikos sitä aina? Onks muilla mammoilla tällaisia viikkoja!

Pitkästä aikaa otin "päivän asua". En ikinä ennen pitänyt hameita, mutta löysin kyseisen hameen kirpparilta hintaan 2 € ja ihastuin siihen heti. Huomasin tänään kuvasta, että raskauskilot alkaa olla viimein kadonneet, nyt kun saisi itsentä vielä kuntoilemaan, niin kadonneiden lihasten metsästäminen voisi taas alkaa.



Tällä viikolla eläimet ovat myös tehneet tuhojaan ja tuntuu, että jos mammalla on huono päivä, niin se tarttuu kyllä äkkiä kaikkiin. Tällainen teurastus meillä oli tapahtunut eräänä yönä..



Mies tulee kohta töistä, joten lähdetään viimeinkin hakemaan kaupasta terassikalusteet. Toivottavasti juhannuksena olisi hyvät kelit niin pääsis sitten jo testaamaan. Niin ja toivottavasti myös ihailemaan mamman piha-allasta!

tiistai 15. kesäkuuta 2010

home sweet home vol 1

Ajattelin viimein laittaa jotain kotikuvia. Uusia en ole ehtinyt ottamaan, joten kaivelin koneelta joitakin hieman vanhempia kuvia. Meillä koti on yleensä siivouksen jälkeen sen ohikiitävän sekuntin ajan järjestyksessä ja sillä sekunnilla harvoin tulee oltua kameravalmiudessa ottamassa uusia kuvia!



Meidän koti käsittää siis noin 120 neliötä ja me rakennettiin se vuonna 2008. Kaikkee pientä laittamista on edelleenkin, huonekaluja ja sisustusratkaisuja paljon hankittavana.



Sisustamisessa tykkään kasveista ja kukista ja kynttilöistä, mutta inhoan kaikkea pientä tilpehööriä, jotka ovat siivotessa tiellä.



Eilen olin shoppailemassa veljen kanssa, lähinnä makutuomarina hänen huonekaluostoksilla. Tämän viikon omaan ohjelmistoon kuuluu muun muassa käydä yliopistolla avoimen yliopiston toimistolla selvittämässä muutamia opintovaihtoehtoja ja ajattelin jos saisin raahattua itseni kuntoilemaan myöskin tämän viikon aikana.

tiistai 8. kesäkuuta 2010

Mekkoprojekti

Pitkästä aikaa sain innostuksen ompelemaan. Kaapista löytyi vielä jonkin verran babyfleeceä, joten ajattelin välillä ommella jotain Emilialle. Kankaasta muodostuikin sitten kesämekko.

Sunnuntaina sain aikaiseksi illalla piirtää kaavat, apuna käytin Käsityölehden 02/10 mekkokaavaa. Tosin kokoa piti muokata, koska ohjeen pienin koko oli 86. Apuna käytin neidin omia mekkoja.



Maanantaina Emilialla oli kiukkupäivä, joten homma ei ehtinyt edetä kuin sivusaumojen ompeluvaiheeseen. Tässä vaiheessa neiti taas päätti et nyt syödään..



Tänään sitten on Emilialle uni maistunut, joten mekosta tuli loppujen lopuksi tällainen..Alareuna on vielä kääntämättä ja mietin et laittaisin olkaimiin koristenapit..



Loppuviikolla jos saisi viimein ommeltua noita omiakin juttuja, kun tuntuu että kaapit on täynnä aloitettuja ompeluksia, mutta mitään ei saa ikinä loppuun asti!