perjantai 19. maaliskuuta 2010

Jännää!

Tää viikko on jotenkin vierähtäny makaillessa flunssassa. Tiistaina olo oli jo ihan ok ja lähdin shoppailukierrokselle vanhempieni kanssa. Löysinkin kirpparilta hameen ja jakun yhteishintaan 4 € :) Siinäpä kaikki päivän shoppailut. Keskiviikkona olo olikin sit taas tosi tukkoinen, joten makailuksihan se meni taas.

Torstaiaamuna koitti viikon odotettu "kohokohta" eli kontrolli äitipolilla sairaalassa. Manailinkin jo torstaiaamuna et mitähän taas tällä kertaa kun tuntuu et joka kerralla on aina jotain erityista ollut. No mentiin sit miehen kanssa sairaalaan aamulla ja ultrassa todettiin et vauva on kasvanut tosi hyvin, painoa noin 3000-3300g. Vauva on ollut viime aikoina todella hiljainen aikaisempaan verrattuna, ja lääkäri totesi saman myös ultrassa. Viime ultrassa todettiin jo, että napanuoran virtaukset ovat kiristyneet ja silloin epäiltiin raskausmyrkytystä alkavaksi. No nyt virtaukset olivat kiristyneet entisestään ja lääkäri päätti, että synnytys käynnistetään ensi viikolla, todennäköisesti jo maanantaina. Vietin synnytyssalissa jo eilen puolet päivästä, koska minut laitettiin jo käynnistystippaan ja tehtiin ns rasituskoe vauvalle, jotta nähdään kuinka hyvin vauva kestää supistuksia. Illalla pääsin sit kotiin, kun supistukset hellitti. Huomenna käydään vielä varalta käyrissä, jotta nähdään että vauvalla kaikki edelleen ok. Et sellaista tällä kertaa :)

Olo on vähän outo, kun voi olla et meidän vauva jo alkuviikosta tulla tupsahtaa. Varmaahan vielä ei ole ja lopullisen päätöksen lääkäri tekee vasta maanantaina, mut mitä suuremmalla todennäköisyydellä näin.

Mutta mitäs muuta tällä viikolla.. Vanhemmat ostivat shoppailupäivänä vauvalle suloisen tuttipidikkeen..



Tässä kuva jakusta, jonka löysin kirpparilta. Näyttää kuvassa laikukkaalta, mut ei siis ole. Hame oli aivan ihana, ja aivan kuin uusi. Siitä kuvaa myöhemmin, kun saan sen kuivumasta.



Vaippoja oon ommellu kans, tällainen valmiina aamulla ja kohta alan ompelee viel toisen, johon jo leikkasin kankaat ja tarrat jne. Myös itselle neuloskankaasta ajattelin jotain kivaa mahdollisesti keksiä. Siitä lisää viikonloppuna.



Hirvee tekemisen vimma :) Huomenna sairaalan jälkeen viimeiset vauvashoppailut ja sit aletaan odottaa maanantaita. Piiiiitkästä aikaa aion viikonloppuna syödä roskaruokaa ja yritetään nukkua paljon. Mut nyt teen keittoon ja ompelemaan. Mies on töissä koko illan kymmeneen asti, joten jollain tavalla pitää aika saada kulumaan!

maanantai 15. maaliskuuta 2010

Flunssaa hieman

Aamulla heräsin hieman flunssaiseen oloon. Päätä särkee, kurkku on kipee ja nenä tukossa. Lämpöä oli hieman, siis todellakin hieman, eli 37,4 ja sillee. Tää päivä menenee ihan makaillessa ja kattoessa hömppäohjelmia telkasta tai nettitv:stä. Mieskin on iltavuorossa, joten tulee vasta puoli 11 illalla kotiin. Eli tylsää!

Ajattelin esitellä järjettömän ihanat vauva "uggit", jotka löysin H&M:ltä jokin aika sitten hintaan 7€. Ainut asia mikä kengissä harmittaa suunnattomasti on se, ettei näitä valmisteta mamman koossa :D



Viime viikolla ompelin muutakin kuin itselleni, sain tehtyä vaippoja ja ommeltua patjansuojuksia vauvalle. Mut tällaisia vaippoja sain tehtyä:



Oikealla ylhäällä käsityölehden all-in-one-vaippa, alla ruskea myllymuksujen ohjeella tehty. Vasemmalla "one size"-vaippoja.

Mut nyt lähden syömään eilistä karjalanpaistin jämiä ja panadolia ja peiton alle. Mallia rentoutumiseen taidan ottaa kissoiltamme :) Enää muuten viikko laskettuun aikaan!

perjantai 12. maaliskuuta 2010

Haaveilua ja ompelua

Tänään eksyin pitkästä aikaa "vahingossa" Topshopin sivuille ja ihastuin totaalisesti muutamaan kevään uutuuteen. Tällä hetkellä ei viitsi vielä uusia vaatteita shoppailla mahan takia, joten haaveisiin vielä jäivät kevään uutuudet, mutta tilaus lähtee keväällä aivan varmasti! Seuraavat vaatteet ihastuttivat ja jäivät harkintaan:



Tost roosan värisestä topista tulee jo niiiin kesä mieleen! Nahkatakki on kauan ollut haaveissa, ja Topshopista ainakin löytyi mieleinen malli. Toisaalta ihastuin tänään Seppälässä nahkatakkiin, joka oli tosin huomattavasti kalliimpi, mutta siis aitoa nahkaa. Toi hiekan värinen love neule on niiiiin ihana! Se täytyy ainakin saada :)

Perjantaina lähdettiin miehen kanssa käymään kaupoilla. Lähinnä käytiin Citymarketin kauppakeskus kiertämässä ja sainkin sitten myöhästyneen naisten päivän lahjani. Mies oli ajatellut jo maanantaina, että haluaa ostaa minulle Sun silk-tuotteita, jotta saisin osallistua 40€ hemmottelulahjakortin saamiseen. Ei sit raukka ollut tiennyt mitä niistä purkeista haluaisin, joten käytiin tänään ostamassa yhdessä. Aikaisempaa kokemusta Sunsilkistä ei ole, joten tuleepahan sekin testattua!



Shoppailuasusteena toimi ompelemani paita, jonka sainkin jo valmiiksi. Ajattelin laittaa mahdollisesti vielä taskut paitaan. Aikaisemmin esittelin kultaisia nappeja, jotka purin tunikastani, niin ajattelin, että ne voisivat sopia napeiksi. Paidassa on ihanat puhvimaiset hihat, jotka ei oikein kuvassa näy.

keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Antaa auringon paistaa!

Nyt kun aurinko alkaa viimein paistaa, ajattelin kirjoitella aurinkolaseista :) Ennen nykyistä työpaikkaani en ollut mikään aurinkolasi-ihminen vaan sihrustelin kesät mieluummin ilman. Nykyään mieli tekisi jatkuvasti uusia ihanuuksia ja mietin uskaltaisinko pyörähtää työpaikallani katsastamassa kevään uutuudet. Nykyisessä työpaikassani olen ollut reilut kaksi vuotta ja sinä aikana on tullut hankittua muutamat kunnolliset aurinkolasit. Rakkaimmat EHDOTTOMASTI ovat Pradan suuret aurinkolasit. Ensimmäisenä ihastuin näissä kultaiseen logoon :)



Toiset lempparini on uusin hankitani Givenchyn tummat aurinkolasit, joissa tykkään Givenchyn alkuperäislogosta.



Miehen kanssa yhteisinä laseina ovat Ray-Banin klassikot eli kunnon pilotit peileillä :)



Ja koska äidille ja isillekin on ostettu kunnon aurinkolasit, myös vauvalle on hankittu kunnolliset Julbot! Ja tietenkin peililinsseillä :D



Eilen aloitin ompelemaan taas vaippoja ja yksi on muutamaa tarraa vaille valmis. Nyt kun mies on salilla ja menee sen jälkeen kaupoille, ajattelin hyödyntää ajan aloittamalla oman paidan ompelun. Katotaan mitä tästä nyt sitten tulee! Ja huomenna ois taas neuvolapäivä, joten se alkaa pikkasen jännittää.

maanantai 8. maaliskuuta 2010

Hyvää Naisten päivää!

Ensin täytyy tietysti toivottaa hyvää naisten päivää kaikille meille ihanaisille naisille :) Mies toivottelikin jo aamulla ja lupasi tuoda jotain kivaa kun palailee salilta!

Täällä aletaan pikku hiljaa touhuamaan kun paineet ovat pysyneet hyvinä ja vointi on muutenkin ihan ok. Ei tietenkään mitään hirveetä fyysistä rasitusta, mutta pieniä arjen askareita jne. Viikonloppuna leikkailinkin kankaat seuraavaa ompeluprojektia varten ja jämäpaloista ompelin sitten vauvallekin paidan tänä aamuna ja kangasta jäi vieläkin, joten ajattelin vielä leikellä joku päivä kangasta ja tehdä pienokaiselle mekonkin.



Tänään sit aloin ommella vauvan paitaa ja se syntyikin nopeesti aamupalaa syödessä. Kaavat oli Käsityölehden viime numerosta (02/2010) ja koko 60 cm, mutta mielestäni suht iso koko eli vastaa varmaan 70 cm kokoa lähes.



Ja ennen klo 12 paita olikin valmis..




Omaa paitaa alan varmaan ommella joskus loppuviikolla. Huominen menee asioilla, eli leikkautamme tyttökissamme, joten vien sen aamulla lääkärille ja lääkäri soittaa, kun kissan voi noutaa. Ilta meneekin sitten, kun vahdimme tokkuraista kissaa ja pidämme sille seuraa, kun Tipsu täytyy kuitenkin pitää erillään muista kissoista ja koirasta ettei satu vahinkoja tikkien kanssa ja ettei kissa tokkurassa yritä hypätä jonnekin ja putoa. Eli hieman stressaava päivä tiedossa, mutta onneksi mieheni on lomalla joten vahdimme sitten yhdessä :)

perjantai 5. maaliskuuta 2010

Pikaista kuulumista!

Täällä ollaan edelleen hengissä vaikka hiljaista pitääkin. Sairaalassa on muun muassa vietetty yö ja oltu muutenkin vuodelevossa kohonneiden verenpaineiden ja jatkuvan päänsäryn takia. Toksemiaa siis epäiltiin, mutta ainakaan vielä ei mitään lisäoireita ole tullut ja verikokeet olivat normaalit. Sairaalasta pääsin eilen kotiin ja ohjeena on ottaa iisisti, levätä ja mittailla paineita. Jos kohoavat uudestaan niin takaisin täytyy mennä ja sit aletaan miettii käynnistelyä jos alkaa lisäoireita tulla. Mut nyt siis lepäilen ja mies passaa. Onneksi hänellä alkoi tänään talviloma, joten hän voi panostaa kaikki voimavaransa vain ja ainoastaan minun passaamiseen :) Onneksi aurinko paistaa ja se piristää jo kovin! Nautitaan!