lauantai 30. tammikuuta 2010

Ompelupäivä

Tänään on ollut ompelu- ja siivouspäivä. Aamulla aikaseen ylös ja leikkasin kankaat vaippaa varten. Tarkoituksena oli kokeilla ns yhden koon taskuvaipan ompelua ja kaavat sain moiseen osoitteesta http://vaippakaavat.blogspot.com/. Ulkokankaana käytin veluuria ja sisäkankaana kuivaliina neulosta. Lisäimuja olen ommellut muun muassa bambuhamppufleecestä. Lopputulokseen olin ihan tyytyväinen.



TODELLA vähän ommelleena aikaa minulla meni moiseen vaippaan noin 1,5 tuntia. Aikaa tuntui menevän jo siihen, että harjoittelin uuden koneen käyttöä ja olen muutenkin siis ommellut viimeksi yläasteella käsityön tunneilla ja silloin olin tosi surkea :D Nyt kovasti yritetään opetella taas ja intoa ainakin löytyy. Illalla leikkelin sitten kankaita, jotta pääsen huomenna suoraan aamulla taas ompelemaan. Kauheesti ei päivän aikana jaksa ommella kun istuminen(kin) käy selkään.



Huomisen kankaat ovat, kosteussulkukangas on br pul-kangasta ja sisäkangas oli jotain bambuhamppua. Kaikki käyttämäni kankaat ovat tilattu joko www.myllymuksut.com tai www.kestovaippakauppa.com.

Todella tyytyväinen olin uuteen koneeseeni, joka siis evan jubilee 8350 malli. Sen lisäksi, että toimii hyvin, on myös suloisen näköinen! Odotan kyl innolla et saan sen oman ompelupöydän ja huoneen omille jutuilleni. Tällä hetkellä ompelen keittiön pöydällä..



Sain äidiltäni aivan ihastuttavat hahtuvapöksyt, joihin mahdollisesti huovutan joitakin kuvia. Tuleepahan sekin kokeiltua!



Innostuin myös tuunaamaan vanhan koristemaljakon. Ostin joskus ellokselta kahden kappaleen paketin muovisia koristeheiniä, jotka oli liimattu lasikippoon. Perheessämme on kolme kissaa, joten voi vaan olettaa et heinät oli napsittu pureskella järkyn näköiseksi suht nopeesti. Mieheni repi siis liimatut ruohot irti ja täytin jääneet lasikipot koristekivillä ja tuikuilla.



Huomenna jatkuu siis ompeluprojekti. Uusimmassa käsityölehdessä oli kaavat legginssejä varten, joten taidan joku päivä kokeilla, kunhan jaksan kaupungilta käydä hakemassa kankaita.

perjantai 29. tammikuuta 2010

Sokerirasitusta ja shoppailua

Tänään oli sitten aamulla herättävä aikaiseen eli kello soi 6.40. Järkytys! Äkkiä vaan vaatteet niskaan ja kohti sairaalaa. 7.40 oli sitten aika sokerirasitukseen. Matkan varrelta juoksin kaupasta uusimman käsityölehden sekä Oma koti-lehden, ettei tylsyys pääsisi niin pahasti yllättää. Käsityölehdestä löytyikin muutama tosi kiva ohje jota pitää päästä kokeilee kunhan saan uuden ompelukoneeni.



Vähän ennen kymmentä koe oli viimein ohi ja pääsin syömään eväitä ja suuntasin kohti kaupunkia aamukahvin tuskani kanssa. Palkkapäivän kunniaksi TÄYTYY käydä hieman shoppailemassa ja kun niin reippaasti suoriuduin tuosta sokerirasituksestakin.. No tarkoitus oli käydä shoppailee vaan uudet meikit kun koko meikkivarasto oli täysin pelkkiä purkkien pohjia, mutta erehdyin kulkemaan kauppakeskuksen läpi ja eksyin uuteen ONLYn liikkeeseen. Sieltä löysin itelle ihanat tummansiniset farkkulegginssit ja ainoastaan hintaan 14,95, ja mä jopa mahduin niihin! Lisäksi alekorista löytyi -50% aivan unelmahuivi tähtikoristeineen.



Sit suuntasin Anttilan meikkialennuksiin ja mukaan tarttui Maybellinen mineraalimeikkivoide, Rimmelin Extra super lash ripsari sekä sokoksen alesta lempparini eli Lorealin Touche magique valokynä. Muut tuotteet olivat ennestään tutut ja hyväksi havaitut, mutta maybellinen meikkivoide oli uusi testaus. Kotiin tultua pesin heti aamun pikameikit pois ja ja testasin ja yllätyin positiivisesti! Peittää yllättävän hyvin, jälki oli tasainen ja lopputulos kuitenkin kevyt. Suosittelen!



Lopuksi pyörähdin vielä jyskin kautta kotia ja mukaan tarttui pientä kivaa sisustustilpehööriä. Eli lähinnä tuikkuja, koristekiviä ja koristeoksia. Mieheni läksi vierailemaan vanhemmillaan, joten ajattelin alkaa tehosiivota ja miettii samalla mihin sommitelen shoppailuni.



Lopuksi täytyy taas herkutella. Koska rankka shoppailu kulutti niiiiin paljon kaloreita niin vajaus piti korvata ja tästä herkusta en yksinkertaisesti päässyt ohi kaupassa. Fazerin tuore toffeemuffinssi, täytteenä lisää toffeeta. Ja tietenkin kuppi lämmintä cappucinoa. NAM!



Ja nyt siivoamaan. Kävin äsken tsekkaa Netanttilan sivuilta et mun ompelukone on nyt noudettavissa. Joten viikonloppuna ommellaan eli vaippa-asiaa tulossa!

torstai 28. tammikuuta 2010

Bad hair day ja muutenkin vähä bad day

Tääl on ollu jotenki mörökölli olo koko päivän. Tukka pystyssä vaan haahuillaan huoneesta toiseen :D Muutenki päivä menny tosi putken kun aloitin aamuni perinteisesti kaurapuuron keitolla, no siinä sitten hämmentelin ja join kahvia samalla ja havahduin yhtäkkiä järkyttävään ajatukseen.. Kattilassa on RIISIÄ! Oli sit vähä purkit menny sekaisin. No iltapäivällä kävin kaupassa ja kun olin saanu miljoona kauppakassia purettua jääkaappiin niin ajattelin lämmittää järkyttävään nälkään eiliset tähteet. No ruoka mikroon ja ajattelin et laitan sillä aikaa tulen uuniin. Hetken päästä pääsin sit syömään ja kun puolet ruuasta oli syöty aloin ihmetellä miks ihmeessä mun ruoka on jääkylmää. No kait se sit on jos unohtaa laittaa mikron päälle...hmm.. Täs niinku muutama pieni takaisku tältä päivältä!



Ihana asia oli et pengoin kaapit eilen ja löysin ihan oikeesti FARKUT, jotka sain jalkaan! Muuten ihan kiva mut pakkasta oli tänään TAAS 27 astetta joten ei ehkä
farkkukeli! Sovitin kuvassa olevia farkkulegginssejäkin ja nekin sujahti jalkaan! Kuva eilen illalta kun tukka (jälleen) pystyssä ja flunssainen olo. Löysin kaapista vanhan huivin, ja tietty lämmintä kaakaota, molemmat lämmitti kivasti.

No tänään piti aamu juosta kaupassa, postissa jne! Hirvee kiire!



Löysin kaapista harmaan tosi vanhan löysän pooloneuleen ja tietenkin lämmin huivi, koska olo on edelleen flunssainen.

Illal mun piti lähtee nyt kouluun, mutta sattuneista syistä en sit pääsekään. Isäni on kipeenä ja odotan et pääsenkö häntä tänään sairaalaan katsomaan vai viedäänkö hänet Kuopioon sairaalaan leikattavaksi.



Opiskelen siis taloushallinnon ammattitutkintoa aikuiskoulutuskeskuksessa.

Lopuksi vielä päivän ihanuus, eli kaupasta löysin Gevalian cappucinojauhetta, makuna milka. Aiemmin oon juonu Daimin makuista ja se oli ainakin järkyttävän hyvää, joten nyt oli pakko kokeilla tätä. Ja hyvää oli tämäkin. Eli jauhe kuppiin ja kiehuvaa vettä päälle. ja NAM!



Tänään tuli paketti Myllymuksuilta, jossa loput tilaamani vaippakankaat, mutta palaan vaippa-asiaan myöhemmin :)

keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Tästä se lähtee.. sisustamisella..

Eli tästä pitäis aloittaa bloggaaminen.. Mietin mistä aloittaa ja kun kerta blogin nimi on Mama's life niin ajattelin aloittaa tulevan tiitiäisen huoneen sisutamisesta. Tiitiäisen laskettu aika on 22.3 joten nyt mennään siis rv 32+2. Vauvan huone on vielä vaiheessa (niin kuin on suurin osa muistakin huoneista!, mutta kaikki tärkeimmät on hankittu!

Photobucket

Lipasto ja yövalo, Ikea
Mauri Kunnas taulut, BookAvenue
Kengät, Prisma
Minun kirjani, tilaajalahja Vau.fi

Vauvan "hoitopiste" on vaiheessa, kaikki tavarat vielä sekaisin ja varmaan vaihtavat vielä paikkaa kun pääsee testaa tositoimissa miten parhaiten toimivat.

Photobucket

Cam Nuvola hoitopöytä, Netanttila
Pinnasänky, Ikea

Lempiesineeni ehdottomasti vaavinhuoneessa on Amazonilta tilattu mobile, tietenkin NallePuh aiheinen.

Photobucket

Aiotaan kokeilla kestovaippoja vauvallemme ja ensimmäiset vaipat on jo hankittu, ja pino kankaita odottaa ompelemista. Tällä viikolla pitäisi saapua vielä sisäkankaita joten ensi viikolla sitten aloitetaan ompelu-urakka



Vaipoista sininen ja lila ovat muumi-taskuja ja vihreä myllymuksuilta. Peikkovaippa on oma kokeilu ja ihan ok tuli! Ekaa kertaa elämässä konetta käyttäneenä.. Lukuunottamatta jotain käsityötuntien räpellyksiä yli 10 vuotta sitten.Lisäks löytyy äippäpakkauksen vaippoja noin 15 kpl, joita on saatu sukulaisilta, tutuilta jne.

Vauvan huoneesta meillä on ovi isoon vaatehuoneeseen, joka tulee olemaan allekirjoittaneen kevään projekti. Tällä hetkellä varastona toimiva tila on tarkoitus tyhjentää ja sinne rakennetaan minulle "oma tila" :D Hankitaan pieni pöytä, jossa voin ommella, opiskella jne. Ja perälle varmaan tulee jotain säilytystilaa, eli jotkut kivat hyllyt rakennetaan. Mutta tämä on tila, jonka saan sisustaa ihan vaan omaa käyttöäni varten! Tästä projektista sitten lisää kevään edetessä.

Photobucket

Loppuun viel pari mahakuvaa raskauden varrelta. Lisää sitten kun loppua kohden mennään. Ekassa kuvassa vielä normaaleissa H&M vaatteista, syvä huokaus.. Olis kyllä niin ihana laittaa ihan normivaatteet päälle! Tänään shoppailin netistä kenkiä, parit löyty ellokselta, joten ainakin jotain kivaa. Lisäks tilaus lähti hairstorelle ja sieltä tulossa muun muassa Tigiä. Lisäksi tilasin piiiitkään haaveilemani ompelukoneen, koska nyt minulla on äitini ikivanha kone lainassa. Shoppailuista lisää sitten ku paketit alkaa tippumaan kotiin!